„Fantasztikus beruházásaik vannak itt” – Orbán Viktor fogadta a dél-koreai elnököt

Orbán Viktor kormányfő (j) fogadja Mun Dzse In dél-koreai elnököt a Karmelita kolostorban 2021. november 3-án.
Orbán Viktor kormányfő (j) fogadja Mun Dzse In dél-koreai elnököt a Karmelita kolostorban 2021. november 3-án. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Orbán Viktor szerdán hivatalában fogadta Mun Dzse In dél-koreai elnököt, aki kedden érkezett hivatalos látogatásra Magyarországra.

A magyar kormányfő a találkozón örömét fejezte ki, hogy Dél-Korea kitüntetett partnert lát Magyarországban! Úgy fogalmazott: csodálattal tölt el bennünket az, ahogy Dél-Korea ötvenmillió ember erejével a világ egyik vezető technológiai hatalmává vált.

Hangsúlyozta: csak a legjobbat mondhatja el a Magyarországon lévő koreai cégekről, fantasztikus beruházásaik vannak itt. „Nagyon becsületes emberek”, minden megállapodást betartanak, a határidők teljesülnek, nagyon szeretünk velük együttműködni – tette hozzá, bízva abban, hogy a látogatás magasabb szintre emeli ezt a kapcsolatot.

A dél-koreai elnök rövid nyilatkozatában köszönetet mondott a Hableány sétahajó balesetével kapcsolatos magyar hozzáállásért, jelezve, hogy a magyar miniszterelnök minden szükséges erőforrást biztosított az eltűntek felkutatására. Azt is kifejtette: a két országnak sok területen vannak közös vonásai, és olyan innovatív területeken is együttműködik, mint az elektromos autók gyártása.

Kapcsolódó hírek