Megszólalt a kormány, állítják: Gyurcsányék tehetnek a magas üzemanyagárakról

Budai Gyula után szabadon: hol volt Márki-Zay, amikor a dinoszauruszok kihaltak?

Gyurcsány Ferenc, a párt elnöke, volt szocialista miniszterelnök beszédet mond a Demokratikus Koalíció (DK) XI. kongresszusán és ellenzéki előválasztási kampánynyitó rendezvényén a Kongresszusi Központban 2021. augusztus 29-én.
Gyurcsány Ferenc, a párt elnöke, volt szocialista miniszterelnök beszédet mond a Demokratikus Koalíció (DK) XI. kongresszusán és ellenzéki előválasztási kampánynyitó rendezvényén a Kongresszusi Központban 2021. augusztus 29-én. Fotó: MTI/Mohai Balázs

Ma is drágult, és pénteken még tovább drágul a benzin és a gázolaj literenként átlagára, ezzel pedig a gázolaj például már 74 forinttal lesz magasabban, mint szeptember 1-én.

Az ATV kérdezte a Kormányzati Tájékoztatási Központ a pofátlan drágulással kapcsolatban. Orbánék valósághajlítói pedig készségesen el is magyarázták, hogy mi itt a helyzet: nem a világpiaci ár, nem is a gyenge forint miatt kell vagyonokat otthagyni a kutakon, hanem

„a kormánynak azért szűk a mozgástere, mert 2004-ben az uniós csatlakozási tárgyalások során a baloldali (Medgyessy-Gyurcsány) kormány kérhetett volna kedvezőbb számítási szabályt a kötelezően alkalmazandó jövedéki és áfa-rendelkezések alól; de nem tette”

– írták, gyakorlatilag tizenegy évnyi teljhatalommal uralkodás után is az előző kormányra mutogatva.

Kapcsolódó hírek