Belföld

Orbán Viktor tombol a Facebookon, elege van mindenből

Belföld

Botrány a Széll Kálmán téri aláírásgyűjtésen, videón a bunkó fideszes

Baleset

Súlyos baleset történt az M2-es autóúton

Többet szeretnél spórolni? Hoztunk 5 tippet neked

Többet szeretnél spórolni? Hoztunk 5 tippet neked

Te eleget tudsz spórolni? Sokan nem. Pedig nagyon fontos lenne, hogy legalább egy kisebb összegű tartalékunk mindenképp legyen. Függetlenül attól, hogy egyedül élsz, vagy családod van, mindkét esetben nagyon fontos a biztonság. Utóbbi esetben ráadásul hatványozottan.

Ebben a bejegyzésben hoztunk neked 5 tippet, hogy hogyan tudsz többet spórolni. Lássuk!

1. Tudd, mire költesz, hogy többet tudj spórolni!

A legelső lépés mindig az önvizsgálat legyen. Ez jelen esetben azt jelenti, hogy a kiadások kézben tartásához először is tudnunk kell, hogy mire és mennyit költünk. Ez az alapja mindennek! A legtöbben nem is igazán tudják, hogy mire költenek egy hónapban, és azt végképp nem, hogy mennyit. Csak úgy “elfolyik” a pénz, szokták mondani.

Épp ezért fontos, hogy felírjuk a bevételeinket és a kiadásainkat is. Fognak érni meglepetések téged is, garantálom! Ha vezeted a kiadásaid, látni fogod, hogy mely területekre és mennyit költesz. Így könnyebb lesz beavatkozni is.

2. A szó elszáll

A beérkező bevételeidből azonnal tegyél félre! Ez a legjobb módja annak, hogy ne költsd el az egész fizetésed. Ezt többféleképpen is megteheted, pl. leveszed a számládról és félrerakod, vagy csak átvezeted egy másik számlára. Ha csak hó végén akarnád ezt az összeget félrerakni, akkor könnyen belecsúszhatnál abba a hibába, hogy addigra már elköltötted. Az összeg maga lehet a bevétel egy bizonyos fix százaléka, vagy egy havi fix összeg. Mindegy, csak legyen rendszeres! A legegyszerűbb egy állandó utalást beállítani a számládra a fizetés megérkezését követő napra, így biztos félrerakod az összeget.

3. Nézd át a szerződéseket! Van jobb ajánlat?

Sok esetben már azzal is sokat spórolhatunk, ha átnézzük a meglévő szerződéseinket. Mindenkinek vannak előfizetései, például: telefon, tv, internet, stb. Ezeket átnézve, a szolgáltatóval egyeztetve előfordulhat, hogy elérhető egy számodra jobb és kedvezményesebb csomag is.

Egy kölcsönszerződés átnézésével pedig akár százezres tételben is spórolhatsz! Nézd meg, hogy milyen kölcsönök érhetőek el számodra, hogy milyen állami támogatásokat tudsz igénybe venni. Ha ki tudod váltani a hiteled egy másik, kedvezményesebbel, sokat nyerhetsz! Például ott van a babaváró hitel, ami kamatmentes, ha megszületik a gyermek! Érdemes végignézni a lehetőségeket.

4. SZJA jóváírás jöhet?

Ott vannak az állami támogatások a különböző megtakarításoknál is, nem csak a hiteleknél. Például a nyugdíjcélú megtakarításhoz is személyi jövedelemadó jóváírást igényelhetsz. Ráadásul a hosszú távú megtakarításoknál a kamatos kamat nagy hozammal kecsegtet. Mivel a kapott kamat is tőkésítve lesz, így már a kamatunk is kamatozik. Ez hatalmas hozamot jelent, ha kellően sokáig tartjuk a megtakarításban a pénzünket.

5. Ne a párna alatt tartsuk a vagyonunkat!

Vagy fektesd be, vagy ha nincs jobb ötleted, legalább kösd le, hogy valamekkora kamatot termeljen. A párna alatt nem fog.

Kapcsolódó friss hírek

Jelentős felmelegedés érkezik, ekkor tér vissza a nyárias idő

Holtan találtak egy négygyermekes nyíregyházi családanyát

Riasztották a katasztrófavédelmet, több száz dolgozót menekítettek az SK komáromi akkugyárából

Nyomoz a rendőrség a reggel, egy budapesti iskolában történtek miatt

Orbán papagájjá változott, amikor Rogán korrupciós ügyéről kérdezték

KSH: 605 400 forint volt a bruttó átlagkereset februárban