Máris kitalálta a Fidesz, hogy mivel fogja gyalázni Márki-Zay Pétert

Két füle van, és nem szatyor. Ne dőljünk be neki!

Kocsis Máté, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője az őszi ülésszak végén tartott sajtótájékoztatójukon a Képviselői Irodaházban 2020. december 16-án.
Kocsis Máté, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője az őszi ülésszak végén tartott sajtótájékoztatójukon a Képviselői Irodaházban 2020. december 16-án. Fotó: MTI/Kovács Attila

Most, hogy befuccsolt a „Stop Gyurcsány, Stop Karácsony” uszítás – hiszen mindkét politikus úgy megállt (egyiknek még a felesége is!), hogy abban a legkevésbé sem a kormánypárti petíciózóknak volt szerepe –, ismét komoly kihívás elé került a Fidesz: Márki-Zay Péterre kellett valami svungosat kitalálni.

Az Origo címeiből már sejteni lehetett, hogy az ellenzéki miniszterelnök-jelöltnek az lehet majd a „bűne”, hogy baloldali, napközben aztán a Fidesz Facebook-oldalán meg is jelent a szamárvezető; az hát:

„Ha egy madár úgy jár, mint egy kacsa, úgy úszik, mint egy kacsa, és úgy hápog, mint egy kacsa, akkor az egy kacsa”.Ha…

Posted by Fidesz on Monday, October 18, 2021

És akkor érdemes visszaemlékezni, hogy ugyanezen kormánypárti agymosók alig egy hete még Dobrev Klárát ajnározták a Magyar Nemzetben, a Rogán-féle Pesti Hírlap pedig komplett lapszámokkal segítette meg a DK kampányát. Valószínűleg abból a megfontolásból, hogy Dobrev nem baloldali, ellenben a saját bevallása szerint is jobboldali Márki-Zay meg mégis baloldali. Vagy valami ilyesmi.

Kapcsolódó hírek