Kiszivárgott Karácsony Gergely búcsúlevele: „nekünk három ellenfelünk van egyszerre”

Az Újrakezdés nevű párbeszédes Facebook-csoportban írt a visszalépésről.

Karácsony Gergely közös ellenzéki főpolgármester-jelölt beszél a Bárcsak stadion lehetnék címmel tartott sajtótájékoztatón a VII. kerületi Péterfy Sándor Utcai Kórház- Rendelőintézet és Baleseti Központ előtt 2019. október 9-én.
Karácsony Gergely közös ellenzéki főpolgármester-jelölt beszél a Bárcsak stadion lehetnék címmel tartott sajtótájékoztatón a VII. kerületi Péterfy Sándor Utcai Kórház- Rendelőintézet és Baleseti Központ előtt 2019. október 9-én. Fotó: MTI/Balogh Zoltán

A kormánypárti Mandiner közzétett egy képernyőképet, melyen Karácsony Gergely egy zárt Facebook-csoportban írt belső levele olvasható – ebben az ellenzéki előválasztás miniszterelnök-jelöltje többek között arról ír, hogy Márki-Zay Pétert fogja támogatni az ellenzéki előválasztás második fordulójában.

Karácsony a Párbeszéd tagjainak szánt levélben azt írta, nagy dolgokat értek el a kampányban, és szerinte a Párbeszéd („amire önállóan még élő ember nem szavazott”) megkerülhetetlen tagja lesz az új kormánynak.

Ugyanakkor a második fordulót nem tudják megnyerni, „mert három ellenfelük van egyszerre: a Fidesz, a DK és az ellenzékkel is elégedetlen (részben joggal elégedetlen) ellenzéki világ”, aki most Márki-Zay Péterben találta meg a vezetőjét – írta. A főpolgármester úgy véli, a hódmezővásárhelyi riválisa „láthatóan átütötte a feje felett lévő üvegplafont”.

„Szerintem én nem tudom megnyerni az előválasztást, Dobrev Klára meg tudja nyerni az előválasztást, de nem tudja legyőzni Orbánt, Márki meg tudja nyerni az előválasztást, ha mellé állok és le is tudja győzni Orbánt”

– latolgat Karácsony, a teljes levele elolvasható a Mandineren.

Kapcsolódó hírek