Márki-Zay: „Ha Dobrev Klára lesz az ellenzék miniszterelnökjelöltje, akkor Orbán Viktor győz”

Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármester, a Mindenki Magyarországa Mozgalom alapító elnöke.
Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármester, a Mindenki Magyarországa Mozgalom alapító elnöke.

Néhány órával Karácsony Gergely rendezvénye után Márki-Zay Péter, a Mindenki Magyarországa Mozgalom miniszterelnök-jelöltje is kormányváltó nagygyűlést tartott vasárnap.

Az ellenzéki előválasztás első fordulójában Dobrev Klára és Karácsony mögött harmadik helyen végző Márki-Zay a Corvinus Egyetem előtt arról beszélt, szerinte ő a legalkalmasabb jelölt Orbán Viktor leváltására.

Karácsony Gergely „nem visszalépek, hanem előre” kijelentésére úgy reagált, a legtöbb embert még mindig ő tudná megszólítani,

„de az igazi államférfiúi felelősség az, hogy az utolsó pillanatban félre fogok állni, félre fogom rántani a kormányt, ha Karácsony Gergely ezt nem teszi meg”

– fogalmazott Márki-Zay Péter. Azt is hozzátette, hogy Karácsonnyal együtt fogják kihúzni az országot a gödörből.

A politikus arra is kitért, hogy szerinte a DK-soknak is az az érdeke, hogy ne Dobrev legyen a közös jelölt, mert a „Gyurcsány-ellenes tömegindulatokat” nem lehet letagadni és nem figyelembe venni. Márki-Zay ezért „könyörögve kérte” Dobrev híveit, hogy olyan jelöltet válasszanak, aki a legnagyobb eséllyel tudja legyőzni Orbán Viktort, hiszen jövőre nem 300 ezer, hanem 3 millió voksra lesz szükség.

A rendezvény felvétele visszanézhető a Facebookon.

Kapcsolódó hírek