Magyar férfiak nyerték a szarvasbőgő Európa-bajnokságot

A későbbi második helyezett Kasper Máté a XXII. Szarvasbőgő Európa-bajnokságon az "Egy a természettel" Vadászati és Természeti Világkiállításon a fővárosi Hungexpón 2021. október 3-án.
A későbbi második helyezett Kasper Máté a XXII. Szarvasbőgő Európa-bajnokságon az "Egy a természettel" Vadászati és Természeti Világkiállításon a fővárosi Hungexpón 2021. október 3-án. Fotó: MTI/Illyés Tibor

Csapatban első helyezést ért el Magyarország a XXII. Szarvasbőgő Európa-bajnokságon az „Egy a természettel” Vadászati és Természeti Világkiállításon. Egyéniben az észt Inna Uus győzött, a magyar Kasper Máté második lett.

A szarvasbőgő verseny lényege, hogy a szarvasbika hangját különböző eszközökkel igyekeznek utánozni, például szürkemarha tülkével, tengeri csiga házával, vagy műanyag csővel.

Kasper Áron, Kasper Máté és Czakó Attila, a győztes magyar csapat tagjai (b-j) a XXII. Szarvasbőgő Európa-bajnokságon az

Kasper Áron, Kasper Máté és Czakó Attila, a győztes magyar csapat tagjai (b-j) a XXII. Szarvasbőgő Európa-bajnokságon az „Egy a természettel” Vadászati és Természeti Világkiállításon a fővárosi Hungexpón 2021. október 3-án. Fotó: MTI/Illyés Tibor

Az állami MTI szerint szombat estig több mint 850 ezren vettek részt a rendezvénysorozaton. Ez a szám azonban a szervezők bevallása szerint is úgy jön ki, hogy bár a Hungexpón csak 180 ezer vendég fordult meg, beleszámolják az összes vidéki társrendezvényt is.

Igyekeznek iskolásokkal is duzzasztani a látogatószámot, a Fátyol Iskolaprogram első öt napján több mint 16 ezer diákot láttak vendégül – a programra hétfőn újabb 4000 diák érkezik.

Kapcsolódó hírek