Belföld

Magyar Péter üti-veri Orbán Viktort, saját követői is kinevetik a miniszterelnököt

Belföld

Szentkirályi Alexandra videón számolt be róla, hogy rettentő ostoba

Bűnügy

Elfogatóparancsot adtak ki a csütörtöki halálos hármas karambol ügyében

Előválasztás: Dobrev, Karácsony, Márki-Zay lehet a sorrend, lesz második forduló

De nem kizárt, hogy a második fordulóban csak két jelölt mérkőzik meg egymással.

Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció (DK) miniszterelnök-jelöltje beszédet mond a DK XI. kongresszusán és ellenzéki előválasztási kampánynyitó rendezvényén a Kongresszusi Központban 2021. augusztus 29-én.
Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció (DK) miniszterelnök-jelöltje beszédet mond a DK XI. kongresszusán és ellenzéki előválasztási kampánynyitó rendezvényén a Kongresszusi Központban 2021. augusztus 29-én. Fotó: MTI/Mohai Balázs

Még ma is tart a beérkezett szavazatok számlálása az ellenzéki előválasztás kapcsán, de már körvonalazódik, hogy a Dobrev Klára-Karácsony Gergely-Márki-Zay Péter miniszterelnök-jelölti trióra lehet majd voksolni a második fordulóban.

A Telex összefoglalója szerint lassan halad a számlálás, de az már látszik, hogy Jakab Péter, a Jobbik elnöke és Fekete-Győr András az előválasztás két nagy vesztese, a Momentum vezére ráadásul alig néhány százalékot kapott.

Jelenleg úgy fest, hogy Dobrev Klárára voksoltak a legtöbben, éjfél körül a szavazatok 34 százalékát birtokolta,

Karácsony Gergely 29, Márki-Zay Péter 21 százalékon állt. Mivel egyetlen aspiráns sem kapott 50 százaléknál többet, megtartják a második fordulót.

Nem kizárt egyébként, hogy a második fordulóban csak két aspiráns mérkőzik meg egymással. Márki-Zay Péter szerda este azt nyilatkozta, hogy van esély a visszalépésre közte és Karácsony között. A Telex ezzel kapcsolatban megjegyezi: azt nem mondta, hogy ki és kinek a javára, de vélelmezhető, hogy ő lépne vissza Karácsony Gergely javára, mivel Karácsony több voksot kapott.

Kapcsolódó friss hírek

Nagy baleset az M7-es autópályán, Balatonvilágosnál

Holttestet találtak az utcán Szentesen

Elképesztő pénzért kelt el Magyar Péter „női” napszemüvege

Aláírásgyűjtő aktivistákat vertek meg Budapesten

Busz és villamos karambolozott Budapesten

Orbán Viktor a kolostorkájában fogadta Irakli Kobakhidzét