Bűnügy

Agyonszúrtak egy pultos nőt Mezőberényben nem sokkal ezelőtt

Bulvár

Így néz ki a Margitsziget a tegnapi Békemenet-csorda után – fotók

Baleset

Nagy baleset az M5-ösön, minden ütközött mindennel

Egyetemi tanévnyitón kommunistázott Orbán, majd aláírta a saját petícióját

Orbán Viktor miniszterelnök aláírja a Fidesz és a KDNP Stop, Gyurcsány! Stop, Karácsony! petícióját a Tokaj-Hegyalja Egyetem tanévnyitó ünnepsége után Sárospatakon 2021. szeptember 25-én.
Orbán Viktor miniszterelnök aláírja a Fidesz és a KDNP Stop, Gyurcsány! Stop, Karácsony! petícióját a Tokaj-Hegyalja Egyetem tanévnyitó ünnepsége után Sárospatakon 2021. szeptember 25-én. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A Tokaj-Hegyalja Egyetem tanévnyitó ünnepsége után, Sárospatakon írta alá Orbán Viktor saját petícióját, amellyel azt szeretné igazolni a híveinek, hogy az ellenzéki oldalon mindent – még Karácsony Gergelyt is – Gyurcsány Ferenc irányít.

Orbán az évnyitón beszédet is mondott, az MTI beszámolója szerint azt hangoztatta, hogy

ideje végre rendezni Magyarország tartozását a vidékkel szemben, helyre kell állítani azt a méltóságot és azt az erőt, amelyet elvettek a magyar vidéktől!

A kormányfő szerint bűn, hogy eddig nem volt önálló egyetem a Bodrog-parti Athénban, abban a városban „ahol a magyar szellem oly régóta otthonra talált”.

Majd jött az elmaradhatatlan kommunistázás: a kommunizmus erőltetett iparosítása és a szocialista városiasítás a vidék kárára történt, falvak néptelenedtek el, szárnyaló szellemi központok váltak provinciálissá. A kommunistáknak az ország egyet jelentett a fővárossal, a vidékre pedig másodrendű Magyarországként tekintettek – magyarázta Orbán, akinek uralkodása alatt is bőven komplett régiók néptelenedtek el a keleti országrészben, többek között a munkahelyhiány miatt.

„a kétszer is visszatérő kommunisták” számára sosem volt fontos a nemzeti eszme és a vidék, a rendszerváltoztatás után a vidék leszakadása nem állt meg, hanem folytatódott

– mutogatott hátra Orbán Viktor, azt bizonygatva, hogy bezzeg „a nemzeti kereszténydemokrata” kormányoknak a vidék „nem valaminek a széle, a perifériája, hanem valaminek a közepe, a veleje”.

Úgy fogalmazott, „a vidéki levegő hazafivá tesz”, itt még él az a magyar észjárás, testtartás, habitus, amely megmaradásunk alapját képezi a jövőben. Innen „táplálkozik a magyar küldetéstudat, amely értelmet ad életünknek, alapját szolgáltatja jogainknak, ránk rója kötelességeinket és kijelöli céljainkat” – hordott össze hetet-havat.

A miniszterelnök szerint az a tény, hogy a borászat mesterségét, a pedagógiát és a kulturális örökségvédelmet oktató egyetemet egy „szabadságharcos kereszténydemokrata kormány” hozza létre itt, maga a megtestesült szükségszerűség.

Orbán az egyetemen túl hatalmas dolgokat ígért meg a térség lakosainak: közútfejlesztések, városrekonstrukció, idegenforgalmi, mezőgazdasági és ipari beruházások tucatjai indulnak el. „Olyan szintű fejlesztés kezdődik, amilyenre az elmúlt száz évben nem volt példa” – mesélte fél évvel a választás előtt.

Ez is érdekelhet: Szentmisével nyitották meg a vadászati világkiállítást

Kapcsolódó hírek

Dézsi Csaba András nem nyugszik, ő is újraszámoltatná a szavazatokat

Karácsony Gergely kezdeményezi a főpolgármester-választás megismétlését

Orbán Viktor már szavazott, és vasárnap is kampányol

Orbán Viktor megnémult

Ilonka néni bicskával várta Orbán Viktort

Orbán megjelent a dabasiaknak, és bejelentette az Egymillió Találkozás Napját

Orbán Viktor az egybiteseknek guruló dollározott, Magyar Péter lecsapta a magas labdát

Orbán ma Erdélyben már háborús menettel riogatott

Orbán most, hogy vége a választásnak, elismerte: semmi sem kötelezi Magyarországot külföldi katonai akcióra

Írd te a Röviden híreit! Szerkesztő-újságírót keresünk, részletek itt!