Belföld

Ismét megszólalt Magyar Péter: a nemzetbiztonsági bizottság elnökével egyeztetett

Bulvár

Újabb botrány: most a hitgyülis ATV-ben mentegették a pedofíliát

Baleset

Hajók égtek az alsóörsi kikötőben

Orbán megnézte a kerítést, és megállapította, hogy mi védjük egész Európa biztonságát

Nőni fog a nyomás a határon, de az még nem lenne gond: a gyenge pont Brüsszel.

RövidenRöviden
Orbán Viktor miniszterelnök sajtónyilatkozatot tesz a határszemlét követően a magyar-szerb határnál, az ideiglenes biztonsági határzárnál 2021. szeptember 22-én.
Orbán Viktor miniszterelnök sajtónyilatkozatot tesz a határszemlét követően a magyar-szerb határnál, az ideiglenes biztonsági határzárnál 2021. szeptember 22-én. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A magyar déli határon próbálnak bejutni azok, akik elhagyják Afganisztánt; nőni fog a nyomás a határon – jövendölte Orbán Viktor szerdán Röszkén, miután cseh kollégája, Andrej Babis társaságában a magyar-szerb határnál haknizott.

A „határszemlét” követően a kormányfő arról magyarázott, hogy a kerítés jó és erős, de lehet, hogy több emberre lesz szükség, akkor majd kérnek és vezényelnek ide embereket. A gyenge pont Brüsszel, amely azt mondja, hogy aki el akar jönni Afganisztánból, azt be kell engedni – mutogatott ezúttal is „Brüsszelre”, hangsúlyozva: „ez árulás”.

Orbán Viktor miniszterelnök (elöl, j) és Andrej Babis cseh kormányfő (b) határszemlén a magyar-szerb határnál, az ideiglenes biztonsági határzárnál 2021. szeptember 22-én.

Orbán Viktor miniszterelnök (elöl, j) és Andrej Babis cseh kormányfő (b) határszemlén a magyar-szerb határnál, az ideiglenes biztonsági határzárnál 2021. szeptember 22-én.Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Orbán azzal is hergelt, több ezren dolgoznak a határon, hogy Európa belsejében mindenki biztonságban élhessen; Brüsszel azonban elárulja Magyarországot és az európai embereket. Itt „mi egész Európa biztonságát védjük”, és remélhetőleg sikerül megállítani azt a tervet, hogy Afganisztánból hozzanak ide embereket – mondta. Hozzátette: oda kell vinni a segítséget, ahol a baj van, és nem a bajt kell behozni Magyarország, Csehország vagy az Európai Unió területére.

Andrej Babis kijelentette, hogy az EU sok értelmetlen dologgal foglalkozik, mint például a kvóták, amelyek helyett más megoldásokat javasoltak. Az embercsempészek ellen kell fellépni és Európán kívül kell segíteni, ott kell megállítani a migránshullámot – vélekedett.

Orbán Viktor után a Facebook is elkezdett leszámolni a magyar sajtóval.

Tavaly október óta hiába posztoljuk a cikkeinket a közösségi oldalra, a felhasználók mindössze néhány százalékának mutatja meg az algoritmus.

Oszd meg te is ezt a hírt, küldd tovább chaten, mutasd meg ismerőseidnek, hogy ne csak a hatalmaskodók hangja hallatsszon:

Ez is érdekelhet

Nagy Feró: Orbán Viktor zseniálisan vezeti az országot

Karácsony Gergely: „Putyin egyik legfontosabb tanítványa” Budapestet fojtogatja

„Helló, Röfi!” – Megidézte Orbán Viktort a kormánybiztos

Magyar Péter piszkos ügyet boríthat – üzent Orbán Viktornak az évértékelő beszéd előtt

Ismét óriásit emelkedik Orbán Viktor fizetése, más egy év alatt sem keres ennyit

Kiderült, mennyi szavazót veszített a Fidesz a kegyelmi botrány miatt