Falfestménnyel mondanak köszönetet az egészségügyi dolgozóknak Csepelen

A mű avatására léggömbös általános iskolásokat is kivezényeltek.

Falfestménnyel mondanak köszönetet az egészségügyi dolgozóknak Csepelen
Fotó: Facebook/Szentkirályi Alexandra

A koronavírus-járvány elleni védekezés frontvonalában helytálló egészségügyi dolgozóknak mondanak köszönetet azzal a Nők Magyarországért Klub és a XXI. kerületi önkormányzat kezdeményezésére készült ötszáz négyzetméteres falfestménnyel, amelyet hétfőn avattak fel egy csepeli panelház falán.

Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő, a Nők Magyarországért Klub alapító tagja ez alkalomból arról magyarázott: a járványhelyzet nem múlt ugyan el maradéktalanul, ám a sikeres védekezésnek és a hatékony vakcináknak köszönhetően ma elmondhatjuk azt, hogy Magyarország Európa egyik legszabadabb és járványügyi szempontból is a legbiztonságosabb országa!

Köszönet illeti a védekezés frontvonalában helytálló egészségügyi dolgozókat, akik a nap huszonnégy órájában az emberi életekért küzdöttek – emelte ki.

Meglátni a rosszban a jót – talán ezt a címet is adhattuk volna a képen látható falfestménynek.Ugyan a járványhelyzet…

Posted by Szentkirályi Alexandra on Monday, September 20, 2021

Borbély Lénárd, Csepel fideszes polgármestere szintén köszönetet mondott a védekezésben résztvevőknek. „A jövőben is tegyünk meg mindent azért, hogy Európában példát mutassunk összefogásból, a vírus elleni védekezésből” – mondta a polgármester.

A falfestmény, a Színes Város Csoport alkotása a Kossuth Lajos utca 88. szám alatti társasház tűzfalán látható. Egy kisiskolást ábrázol aki piros, szív alakú, „Köszönjük” feliratú léggömböt tart a kezében, a háttérben pedig egy egészségügyi dolgozó alakja látható. A falfestmény avatásán voltak általános iskolások is, akik hasonló léggömböket tartottak a kezükben.

Kapcsolódó hírek