Baleset

Halálos tragédia Budapesten

Bűnügy

3-as terrorfokozat van érvényben Magyarország területén

Gazdaság

Súlyos benzindrágulás jön pénteken, de a dízelesek örülhetnek

A legfontosabb tudnivalók, amikor egy töltőállomást telepítünk

Évről évre megduplázódik az elektromos gépjárművek száma. A benzines vagy dízel fogyasztású autózásról elektromosra való váltást már a kormány is támogatja lakossági és vállalati szinten egyaránt.

e-auto-toltokabel

Ahhoz, hogy megfeleljünk a 2015-ös párizsi klímakonferencia előírásainak, amelyek a fenntartható fejlődést szolgálják, el kell érni, hogy a gépjárműpark legalább 30%-a villamos autó legyen 2028-ra.

Az elektromos autóra való váltáskor lehetőségünk van arra, hogy publikus helyeken töltsük fel autónkat, pl. bevásárlóközpontoknál, forgalmasabb helyeken. Egy bizonyos idő elteltével viszont azzal szembesülünk, hogy sokkal olcsóbb, ha otthoni töltőállomást telepítünk.

Mire kell elsődlegesen figyelni?

A legfontosabb, hogy sose magunk csináljuk a telepítést. Olyan szakembert kell hívni, aki tisztában van a szakmai követelményekkel, megvan a végzettsége, lehetőleg már valamennyi tapasztalata és kellő szakértelme ahhoz, hogy biztonsággal elvégezzen egy ilyen munkát.

A szakembernek rendelkeznie kell a megfelelő jogosultságokkal is, és olyan embernek kell lennie, aki felelősséget vállal munkájáért.

Ha netán meghibásodás lépne fel, a szakember idejében felismeri azt és képes kezelni a veszélyhelyzeteket. Az EautóTöltőkábel.hu olyan webshop, mely kész megoldásokat kínál az elektromos autók töltésére.

A megfelelő helyszín kiválasztásának szempontjai

Aki otthonába szeretne egy saját töltőállomást, legyen szó akár hybrid vagy elektromos gépjárműről, az mindenekelőtt megismeri a wallbox jelentését. A wallbox nem más, mint maga a töltőállomás, sok helyen ezzel a kifejezéssel használják a berendezést. A wallbox elhelyezhető az épületeken belül vagy kívül is.

A háznak azt a részét, ahová a töltőállomást telepíteni szeretnénk, installációs helyszínnek nevezzük, amelynek meg kell felelnie különböző környezeti szempontoknak, hogy ne idézzünk elő vele bajt és a készüléket rendeltetésszerűen kell használni.

Mivel figyelembe kell venni bizonyos tűzvédelmi szabályokat, ezért a töltőállomást nem szabad telepíteni menekülési vagy mentési útvonalakra.

Vigyázni kell, hogy ne legyen felette semmi, illetve töltéskor a töltőkábel ne legyen senkinek az útjába. A falnak vagy talapzatnak, ahová kerül a wallbox, megfelelően erősnek kell lennie mechanikailag, hogy elbírja a terhelést.

Időjárás elemeinek figyelembevétele

Védeni kell a töltőállomást esőtől, jégveréstől, viharoktól. Lehetőleg máshonnan se kerüljön rá vízsugár. Ugyanakkor az erős napsütéstől is védeni kell, mert a túlzott melegedés kárt tehet a szerkezetben. Töltéscsökkenést idézhet elő vagy akár teljes töltésleállást is. A berendezést ne fedjük és ne ragasszuk le!

További részletekért keresse az EautóTöltőkábel.hu webáruházat, ahol teljes körű és alapos iránymutatást kaphat a cég munkatársaitól a tekintetben, hogy melyik az Ön számára legoptimálisabb töltési módozat.