Bulvár

36 évesen meghalt Azahriah menedzsere

Baleset

Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, a vétkes sofőr és utasai elmenekültek

Bűnügy

3-as terrorfokozat van érvényben Magyarország területén

Hadházy ledobta a bombát: Tóth Csaba eltitkolt vagyonáról írt

Egy alapítványba rejtett gyártelep és több emeletes irodaépület került elő.

Tóth Csaba, MSZP-s országgyűlési képviselő.
Tóth Csaba, MSZP-s országgyűlési képviselő. Fotó: Facebook/Tóth Csaba

Az MSZP zuglói maffiózója, a magát talpig becsületesnek mutató Tóth Csaba „fideszes tégla” eltitkolt vagyonáról tett közzé hosszú posztot Hadházy Ákos vasárnap a Facebook-oldalán.

A független országgyűlési képviselő azt írja, Tóth Csabának egy hatalmas gyártelepet és több emeletes irodaépületet sikerült eltüntetnie a vagyonnyilatkozatából.

„Ez az a gyártelep, amiről a képviselőúr a vitán először azt mondta, hogy nem tud róla semmit, aztán meg azt, hogy nem zuglói ügy, és beszéljünk inkább másról. Ugyanígy »nem tudott semmit« arról az alapítványról, amelyik pedig elvileg 111 millióval tartozik a cégének”

– sorolja Hadházy, részletese felfejtve, hogyan került egy Tóthhoz köthető alapítvány tulajdonába a „mai áron alsó hangon fél milliárdot érő gyár”, ami alapítvány végső soron Tóth lekötelezettje egy vaskos kölcsönszerződéssel.

Hadházy azt is írja, a mindössze 100 ezer forinttal létrehozott, nyilvánvalóan Tóth Csaba elfedésére közbeiktatott alapítvány az elmúlt 9 évben semmilyen tevékenységet nem végzett, nulla bevétele volt és jelenleg sincs a gyártelepen egyetlen cég sem.

Az ügylet érdekessége még, hogy az alapítványt létrehozó három ember később Zugló alpolgármestere, Zugló átláthatósági biztosa(!), valamint a zuglói parkolási pénzeket behajtó ügyvédi iroda tulajdonosa lett.

„A bonyolult történetnek csak két magyarázata lehet: vagyon eltitkolása, pénzmosás és/vagy adóelkerülés”

– összegez Hadházy Ákos, fotókat, dokumentumokat is mellékelve.

Ezt a hatalmas gyártelepet és több emeletes irodaépületet sikerült zugló országgyűlési képviselőjéneknek eltüntetnie a…

Posted by Hadházy Ákos on Saturday, September 18, 2021

Emlékezetes, a Tóth Csabát támogatók – az MSZP, a DK, a Párbeszéd, a Jobbik, Jakab Péter, sőt, Karácsony Gergely – eddig azzal vették védelmükbe Tóthot, hogy a képviselő ellen csak gyanúsítgatások hangzottak el, de bizonyítékok nincsenek.