Bulvár

Magyar Péter elárverezi a „női” napszemüvegét, elképesztő összegnél tart a licit

Baleset

Nagy baleset Budapesten, több busz is késik

Bulvár

36 évesen meghalt Azahriah menedzsere

Veszélyjelzést adtak ki 13 megyére, viharos lehet a csütörtök

Gyalogos szalad át a vízzel elöntött Kecskeméti úton felhőszakadás után Nagykőrösön 2021. május 17-én.
Fotó: MTI/Ujvári Sándor

Tizenhárom megyére adott ki első fokú figyelmeztetést csütörtökre az Országos Meteorológiai Szolgálat, mint írták, a délutáni óráktól előbb a Dunántúl nyugati, északnyugati részén, majd később általában a Dunántúlon, később a középső országrészben is számítani lehet a záporokra, zivatarokra, melyek estére a Tiszántúlra is átterjedhetnek.

Délnyugaton délután, kora este akár viharos (60-70 km/h feletti) szél, jégeső, főként az Alpokalján felhőszakadás is társulhat egy-egy zivatarhoz.

Az esti órákban, illetve a csütörtökről péntekre virradó éjszaka egy érkező hidegfront miatt esőre, elszórtan zivatarra is számíthatunk.

Figyelmeztetés a várható zivatarok miatt 2021. 09. 16-ra.

Figyelmeztetés a várható zivatarok miatt 2021. 09. 16-ra.Forrás: met.hu

Az előrejelzés szerint pénteken általában közepesen vagy erősen felhős lesz az ég, majd délutántól északnyugat felől határozottan csökken a felhőzet. Sokfelé várható ismétlődő jelleggel eső, zápor, néhol zivatar, majd délutántól egyre keletebbre húzódik a csapadékzóna. A délnyugati, majd északnyugati szél megélénkül, több helyütt megerősödik. Délután 19, 26 fok várható, a tartósabban csapadékos részeken mérhetjük az alacsonyabb, a délkeleti tájakon a magasabb értékeket.

Szombaton a gomoly- és fátyolfelhők mellett általában többórás napsütésre számíthatunk. Legtöbb gomolyfelhő északkeleten és délnyugaton valószínű, arrafelé futó zápor nem kizárt. Hajnalban pára-, ködfoltok lehetnek. Több helyütt megélénkül, néhol megerősödik az északnyugati szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6 és 14, a legmagasabb nappali hőmérséklet 21 és 25 fok között alakul.

Vasárnap változóan felhős idő valószínű, az ország nagy részén többórás napsütéssel. A legtöbb felhő a nyugati, délnyugati megyékben valószínű. Főleg arrafelé fordulhat elő kisebb eső, záporeső. Időnként megélénkül az északkeleti, keleti szél. A hajnali 5, 13 fokról általában 18, 25 fokig emelkedik a hőmérséklet.

Kapcsolódó friss hírek

Holttestet találtak az utcán Szentesen

Elképesztő pénzért kelt el Magyar Péter „női” napszemüvege

Aláírásgyűjtő aktivistákat vertek meg Budapesten

Busz és villamos karambolozott Budapesten

Orbán Viktor a kolostorkájában fogadta Irakli Kobakhidzét

Rémhír terjed a TikTokon a betétek befagyasztásáról, az MNB feljelentést tesz