Hidegfront csap le pénteken, nagy esőkre, viharokra kell készülni

Vihar Budapesten.
Vihar Budapesten. Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Az elkövetkezendő napokban kitart még a nyárias időjárás, de a hét végén már itt-ott kipattanhat egy-egy zápor, zivatar, miután pénteken markáns hidegfront söpör át az országon.

Az Időkép előrejelzése szerint szerint kedden sok napsütésre van kilátás, 25-30 fok várható. Leginkább északon és a Dunántúlon lehet számítani egy-egy gyenge záporra, a szél mérsékelt lesz. Az Országos Meteorológiai Szolgálat az égzengés esélye miatt az ország északnyugati csücskére figyelmeztetést adott ki.

Figyelmeztetés a várható zivatarok miatt 2021. szeptember 14-én.

Figyelmeztetés a várható zivatarok miatt 2021. szeptember 14-én.Forrás: met.hu

Szerdán is a napsütés dominál majd, azonban a gomolyfelhők mellett fátyolfelhők is szűrhetik a napsütést, északon, keleten záporok is kialakulhatnak, északnyugaton megélénkülhet a délies szél, 25-32 fokra van kilátás.

Csütörtökön egy hidegfront közelíti meg hazánkat, de délután még marad a nyárias, 25-31 fokos meleg. Estétől egyre több helyen számíthatunk záporokra, a Dunántúlon többfelé zivatarok is képződhetnek. Élénk, zivatarok környezetében erős, viharos lehet a szél.

Pénteken egy hidegfront vonul át az országon, jelentősebb esőt és zivatarokat ígérve. Feltámad a szél, délen és a zivatarok környezetében viharossá fokozódik. 30-30 fok közötti csúcsértékek várhatók, északon lesz hűvösebb.

Szombaton északkeleten kialakulhat még egy-egy zápor, de az ország többi részén a napsütésé lesz a főszerep. Az északnyugati szél élénk, helyenként erős lesz, 22-27 fok várható.

Kapcsolódó hírek