Orbán elutazott, egy sor miniszterét vitte magával Szlovéniába

Orbán Viktor miniszterelnök brit partnerével, Boris Johnsonnal folytatandó londoni találkozójára indul a Liszt Ferenc-repülőtérről 2021. május 28-án.
Orbán Viktor miniszterelnök brit partnerével, Boris Johnsonnal folytatandó londoni találkozójára indul a Liszt Ferenc-repülőtérről 2021. május 28-án. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Orbán Viktor a szlovéniai Celjébe utazott, ahol részt vesz az 53. Nemzetközi Kisiparos és Vállalkozói Vásár megnyitóján, valamint Szlovénia és Magyarország kormányzati delegációinak találkozóján – tájékoztatott Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

A kormányzati csúcstalálkozón a magyar kormány tagjai közül Pintér Sándor és Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettesek, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, Benkő Tibor honvédelmi miniszter, Palkovics László innovációs és technológiai miniszter és Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere vesz részt, szlovén partnereikkel együtt.

Éjjel érkeztünk, gyorsan aludtunk, hogy korán tudjunk kezdeni. Ma szlovén-magyar együttes kormányülés Celjében.

Posted by Szijjártó Péter on Tuesday, September 14, 2021

Orbán Viktor magyar és Janez Jansa szlovén miniszterelnök külön is tárgyalnak majd egymással, és az 53. MOS Nemzetközi Kisiparos és Vállalkozói Vásár megnyitóján mindkét kormányfő beszédet mond – tette hozzá a sajtófőnök.

Kapcsolódó hírek