Dinnye az új krumpli: 300 forintos „természetbeni támogatást” osztogatott Hajdúnánás fideszes önkormányzata

A település rászorulói a „rendkívüli helyzetükre tekintettel” átvehettek egy-egy dinnyét.

A Magyar Dinnyetermelők Egyesületének matricájával ellátott görögdinnyék az ormánsági dinnyét népszerűsítő kóstolón a pécsi Kossuth téren 2019. július 19-én.
A Magyar Dinnyetermelők Egyesületének matricájával ellátott görögdinnyék az ormánsági dinnyét népszerűsítő kóstolón a pécsi Kossuth téren 2019. július 19-én. Fotó: MTI/Sóki Tamás

„Hajdúnánáson elfogyott a krumpli? Talán ezért történhetett, hogy a fideszes önkormányzat valami elképesztő cinizmussal egy-egy – Lőrinc által már kezelt – dinnyével »segített« a legelesettebb, legrászorulóbb embereknek”

– írta Hadházy Ákos független parlamenti képviselő a Facebook-oldalán annak kapcsán, hogy fejenként 300 Ft értékben, összesen 400 dinnyével csaptak óriási könyöradományozást a Hajdúnánási nagyurak.

Hajdúnánáson elfogyott a krumpli? Talán ezért történhetett, hogy a fideszes önkormányzat valami elképesztő cinizmussal…

Posted by Hadházy Ákos on Wednesday, September 8, 2021

Az önkormányzat határozata sem rejti véka alá a bornírtságot, egészen konkrétan így fogalmaz:

„A Városi Önkormányzat Egészségügyi és Szociális Bizottsága a 41/2021 (IX.3) számú határozatával XY 4800 Hajdúnánás, *** utca alatti lakos részére rendkívüli helyzetére tekintettel nyújtott települési támogatásként 300. Ft azaz háromszáz forint természetben biztosított támogatást állapít meg.”

Akik láttak már 300 forintot, alaposan felhúzták magukat, több kommentelő pedig azt kifogásolta, hogy a megmaradt, rossz minőségű dinnyét osztogatták szét a fideszesek:

„Azt hittem a fidessnek már nincs lejjebb. De van……!!!!! A termelők nem tudták eladni a kurv….. drága dinnyét Lőrinc napig. Erre megveszi a város és adományozza tovább. Undoritó!”

Görögdinnyével kedveskedtünk a Start munkaprogramban dolgozó közfoglalkoztatottaknak és a szociális ellátórendszerben lévőknek.

Posted by Hajdúnánás Város on Tuesday, September 7, 2021

Kapcsolódó hírek