Orbán kidolgozta „komplex és bonyolult” stratégiáját a választásra: „Mi győzünk, ők veszítenek”

Orbán Balázs a Kossuth Rádió Vasárnapi újság című propagandaműsorában számolt be arról, hogy mi tartozik a nyilvánosságra a kötcsei pikniken elhangzottakból.

A Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai ügyekért felelős államtitkára a Magyarországon 30 ezer áldozatot követelő koronavírus-járványról szólva azt mondta, hogy

az oltás működik, Magyarország működik, és ezen az úton kell tovább menni.

Elismételte, hogy a vírus ellen nem a korlátozások bevezetése a leghatékonyabb fegyver, hanem az oltás.

Kitért arra is, hogy a magyaroknak az elmúlt évtizedekben az Európai Unió volt a „legélhetőbb keret”, ugyanakkor „óriásiak a kihívások”, vannak olyan politikai erők, brüsszeli bürokraták, baloldali liberális csoportosulások, NGO-hálózatok és médiumok is, amelyek ideológiai konfliktusokat éleznek ki, és ezek az EU összeomlásával fenyegetnek.

Orbán Balázs ezzel összefüggésben említette a migrációs kihívást, a genderkérdést és a klímaváltozás elleni küzdelem anyagi terheit.
Mindezek helyett arról kellene inkább beszélni, hogy az EU miért gyengül a geopolitikai térben, miért egyre kisebb az érdekérvényesítő képessége, és miért vannak versenyképességi problémái – hangoztatta.

Orbán Balázs úgy fogalmazott: egyértelműen látható, hogy a legtöbb országnak az uniós tagság előny, de az eurózóna „recseg-ropog”, és erre nincs adekvát válasz Brüsszelből. Idézte Orbán Viktor szavait, aki ezzel kapcsolatban úgy fogalmazott,

„még akkor is, hogy ha az EU szétesik, mi ott leszünk az utolsók között, tartjuk az utolsó gerendát, és azon fogunk dolgozni, hogy a szétesést megállítsuk és visszafordítsuk”.

Nem maradt el a riogatás sem, az államtikár szerint komoly migrációs hullám várható Afganisztánból. A probléma az, hogy az EU továbbra is megosztott a migráció kérdésében – tette hozzá. Úgy véli, noha 2015-höz képest egyre több tagállam mondja, hogy a határokat meg kell védeni, a „liberális bevándorláspárti oldal megpróbálja rákényszeríteni az akaratát a többiekre”.Nem fognak sikerrel járni, ugyanakkor „egyfajta mellékvágányként” az egész közösséget sújtja az általuk előidézett megosztottság – mondta.

A jövő évi országgyűlési választárokra kitérve azt mondta, hogy Orbán Viktor

„nagyon komplex, összetett és bonyolult” stratégiát vázolt fel, amelynek összefoglalása: „mi győzünk, ők veszítenek. Ez a haditerv”.

A választás leegyszerűsödött, mert a 2010 előtti Magyarországhoz való visszatérés és az elmúlt 10-11 évben sikert hozó politika között lehet 2022-ben választani – mondta, és azt próbálta sulykolni, hogy Gyurcsány Ferenc 2002 és 2010 közötti kudarcos kormányzása tér vissza, ha nem a Fidesz győz.

Kapcsolódó hírek