Fidesz: Gyurcsányék az elmúlt években többször is provokálták a rendőröket és rájuk is támadtak

De legalábbis „soha nem becsülték meg a rendvédelmi dolgozókat”!

Orbán Viktor miniszterelnök, Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője és Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes (j-b) az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. december 15-én.
Orbán Viktor miniszterelnök, Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője és Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes (j-b) az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. december 15-én. Fotó: MTI/Bruzák Noémi

A Fidesz úgy tudja, Dobrev Klára, a DK miniszterelnök-jelöltje hiába próbálja megtéveszteni az embereket, mert a „Gyurcsány-féle baloldal” nem változott, soha nem becsülte meg a rendvédelmi dolgozókat!

„Gyurcsány felesége hiába próbál megtéveszteni, ők soha nem becsülték meg a rendvédelmi dolgozókat” – írta a Fidesz Dobrev Klára és Vadai Ágnes, DK-s képviselő pénteki nyilatkozatára reagáló közleményében.

A kormánypárt szerint 2010 előtt tudatosan leépítették a rendvédelmi szerveket, több ezer rendőr és katona hiányzott az országból, mert nem kaptak sem anyagi, sem erkölcsi megbecsülést.

A „Gyurcsány-féle baloldal” azóta sem változott, az elmúlt években többször provokálta a rendőröket és nyíltan rájuk is támadtak

– mesélte a Fidesz, hangsúlyozva, a Fidesz-KDNP ezért is mondja, hogy nem térhet vissza a múlt: „Stop Gyurcsány! Stop Karácsony!”

A kormánypárt közleményében arra is felhívta a figyelmet, hogy 2010 óta állítólag több mint duplájára nőttek a rendvédelemre, valamint a bérekre fordított kiadások, és a kormány bevezette a fegyverpénzt is.

„A Fidesz Gyurcsányékkal ellentétben büszke, hogy Magyarországnak olyan rendőrei vannak, akik képesek garantálni a mindennapok biztonságát, és megvédik a határokat a tömeges migrációtól” – írta a Fidesz.

Kapcsolódó hírek