Belföld

Magyar Péter üti-veri Orbán Viktort, saját követői is kinevetik a miniszterelnököt

Bulvár

Sokkoló: 14 év után visszatér a Győzike Show, itt lesz látható

Életmód

Megszűnik egy kedvelt tévécsatorna Magyarországon

A Fidesz gyengült, az ellenzéki összefogás tovább erősödött augusztusban

Az ellenzéki előválasztás miatt több figyelem jut most a kormányváltók táborára.

Orbán Viktor beszédet mond a fennállásának 100. évfordulóját ünneplő magyar rendőrség ünnepi állománygyűlésén az Országházban 2020. március 6-án.
Orbán Viktor beszédet mond a fennállásának 100. évfordulóját ünneplő magyar rendőrség ünnepi állománygyűlésén az Országházban 2020. március 6-án. Fotó: MTI/Illyés Tibor

A teljes népesség és a biztos pártválasztók körében is némileg gyengült a Fidesz augusztusban, a két legerősebb ellenzéki formáció, a Jobbik és a DK viszont mindegyik szegmensben erősödött – derült ki a Republikon Intézet legfrissebb felméréséből, melyet a Telex közölt.

A nyár utolsó hónapjában a Fidesz a teljes népesség körében 35-ről 34 százalékra gyengült. A DK és a Jobbik 1-1 százalékot erősödött (előbbi 12-ről 13, utóbbi 11-ről 12 százalékra).

A Momentum stagnál, 6 százalékra mérték a pártot, az MSZP 6-ról 5 százalékra vékonyodott, az LMP 1-ről 2 százalékra jött fel, a Párbeszéd, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt és a Mi Hazánk 1 százalékon áll ebben a szegmensben. A bizonytalanok aránya 26-ról 25 százalékra csökkent.

A pártválasztók körében nagyobb a Fidesz vesztesége:

48-ról 45 százalékra redukálódott a támogatottsága.

A DK és a Jobbik itt is erősebb lett, előbbi 17, utóbbi 15 százalékot mondhat magáénak. A Momentumot változatlanul 8 százalékra mérték, az MSZP tábora itt is apadt (8-ról 7 százalékra fogyatkozott), az LMP 1-ről 3 százalékra duzzadt, a Párbeszéd 2 százalékon áll, a Mi Hazánk és az MKKP 1-1 százalékos támogatottsággal bír.

A felmérés megjegyzi, az ellenzéki előválasztás miatt több figyelem jut most a kormányváltók táborára, ami kihathat a népszerűségi adatokra, valamint a bizonytalanok számának csökkenésének.

A közvélemény-kutatás kitért arra is, hogy augusztusban, amennyiben összesítve szemléljük az adatokat, erősödött az ellenzéki összefogás:

39-34 százalékra verik a Fideszt a teljes népesség körében, a pártválasztók körében pedig 52-45 százalék az arány az ellenzék javára.

Kapcsolódó friss hírek

Megtámadták a Kétfarkúak jelöltjét Kecskeméten

110 ezerhez közelít a külföldön dolgozó magyarok száma

Nagy baleset az M7-es autópályán, Balatonvilágosnál

Holttestet találtak az utcán Szentesen

Elképesztő pénzért kelt el Magyar Péter „női” napszemüvege

Aláírásgyűjtő aktivistákat vertek meg Budapesten