Politika

Magyar Péter: közzéteszem a felvételt, ami miatt a kormánynak le kell mondania

Baleset

Súlyos baleset Tatán: terhes anyuka hajtott ki egy mentő elé, két mentőhelikopter is érkezett a helyszínre

Kultúra

Mi történt? Bencsik Andrásék durván beleszálltak az ajnározott Petőfi-filmbe: „minden vonatkozásban rossz lett”

Závecz: Jakab Péter viszi a kisvárosokat és a falvakat, Dobrev és Karácsony a fővárost és a megyeszékhelyeket

RövidenRöviden
Jakab Péter, a Jobbik frakcióvezetője napirend előtt szólal fel az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. május 11-én.
Jakab Péter, a Jobbik frakcióvezetője napirend előtt szólal fel az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. május 11-én. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A kisvárosokban 35, a községekben 34 százalékos támogatottságot mért Jakab Péternek, a Jobbik miniszterelnök-jelöltjének a Závecz Research, ugyanitt Dobrev Klára 22 és 28, Karácsony Gergely pediig 21, illetve 18 százalékon áll.

A Telex által publikált felmérés szerint Karácsony és Dobrev támogatottsága a települések méretével párhuzamosan nő. A megyeszékhelyeken Dobrev 27, Karácsony 26, Jakab 23 százalékot kapna. Budapesten a DK-s aspiránsnak és a főpolgármesternek egyaránt 32-32 százalékos a támogatottsága, Jakab Péter mindössze 12 százaléknak örülhet.

Ha életkor alapján vizsgáljuk a támogatás megoszlását, azt látjuk, hogy Jakab Péternek van a legszélesebb bázisa (36%) a 40 év alattiak körében. A cikk ebben a szegmensben nem említi Karácsonyt és Dobrevet, megjegyzi viszont, hogy szintén a fiatalokra építhet a momentumos Fekete-Győr András, aki itt 17 százalékos hátszéllel bír.

A 40-59 évesek korosztályában holtverseny van Dobrev, Jakab és Karácsony között 26-26-26 százalékkal, Fekete-Győr András itt a voksok 13 százalékát húzhatná be jelen állás szerint.

Gyurcsány Ferenc felesége és Karácsony Gergely a hatvanon felüliek és az idősebbek körében a legcombosabb: 34-34 százalékra mérte itt őket a Závecz Research. Jakab Péter mérsékelten jön be a szépkorúaknak, 19 százaléknyi a mért támogatottsága.

Az 1200 fős, személyes közvélemény-kutatásból az is kiderült, hogy Jakab Péter a gazdaságilag aktív ellenzékiek és az aktív bizonytalan szavazók között 30%-os támogatottsággal bír, a nyugdíjasok körében viszont csak 19 százalékra futotta. A nyugdíjasokat Karácsony Gergely (39 százalék) viszi, de Dobrev Klára is le tud hajolni a harmadukért.

Orbán Viktor után a Facebook is elkezdett leszámolni a valódi hírekkel.

Tavaly október óta hiába posztoljuk a cikkeinket a közösségi oldalra, a felhasználók mindössze néhány százalékának mutatja meg az algoritmus.

Oszd meg te is ezt a hírt, küldd tovább ismerőseidnek, hogy ne csak a hatalmaskodók hangja hallatsszon:

Ez is érdekelhet

Karácsony Gergely is megszólalt Magyar Péterről

Dobrev Klára megállapította, hogy az országnak nem Magyar Péterre van szüksége

Karácsony Gergely: a saját kezemmel fogom őket levágni

Mi történt? Bencsik Andrásék durván beleszálltak az ajnározott Petőfi-filmbe: „minden vonatkozásban rossz lett”

Gulyás Gergelynek ún. gerincműtéte volt

Megszólalt Magyar Péter: nem hátrál, aljas eszköz