Baleset

Patkány rágott meg egy alvó kisbabát Ócsán

Életmód

Megszűnik egy kedvelt tévécsatorna Magyarországon

Bulvár

36 évesen meghalt Azahriah menedzsere

Publicus: Karácsonyra voksolnának a legtöbben az ellenzéki előválasztáson

Karácsony Gergely főpolgármester a Főpolgármesteri Hivatal, Hol szabad vagy, otthon vagy - Budapest mindenkié! elnevezésű rendezvényén az 1956-os forradalom és szabadságharc 63. évfordulóján a Városháza parkolójában 2019. október 23-án.
Karácsony Gergely főpolgármester a Főpolgármesteri Hivatal, Hol szabad vagy, otthon vagy - Budapest mindenkié! elnevezésű rendezvényén az 1956-os forradalom és szabadságharc 63. évfordulóján a Városháza parkolójában 2019. október 23-án. Fotó: MTI/Kovács Tamás

A Publicus friss felmérése szerint Karácsony Gergely kapná a legtöbb voksot az ellenzéki előválasztáson.

A május 18-21. között készült kutatás szerint amennyiben a Karácsony Gergely, Dobrev Klára, Jakab Péter, Márki-Zay Péter és Fekete Győr András ötösfogatból lehetne választani az előválasztáson,

az ellenzéki válaszadók harmada (34 százalék) voksolna Karácsony Gergelyre.

A megkérdezettek 32 százaléka Dobrev Klárát támogatná, 15 százalékot kapna Jakab Péter, mintegy 9 százalékot Márki-Zay Péter, Fekete-Győr András pedig mindössze 2 százaléknak örülhetne.

Amennyiben csak Karácsony Gergelyből, Dobrev Klárából és Jakab Péterből lehetne válogatni, a főpolgármester 40, Dobrev Klára 36, a ficsúrozásért frissen 9,6 millióra bírságolt Jakab pedig 18 százalékot kapna.

A felmérés szerint egyébként a Fidesz támogatottsága az összes megkérdezett körében két százalékponttal 29 százalékra csökkent. Az MSZP-Párbeszédet és a Jobbikot 7, a DK-t 9, a Momentumot 6 százalékra mérte a Publicus, az LMP, a Kétfarkú Kutya Párt, és a Mi hazánk mozgalom támogatottsága 1-1 százalék.

A megkérdezettek körében 8 százalék azok aránya, akik csak az összefogott ellenzékre szavaznának, külön-külön egyik ellenzéki pártra sem. Ez a arány 11 százalék a biztos pártválasztók körében.

Kapcsolódó friss hírek

„Éppen kúrják Szájer Józsit, kértek matricát?” – A fideszesek hallani sem akarnak már az Alaptörvény atyjáról

Döbbenetes támogatottságot mértek Magyar Péter pártjának, látványosan hanyatlik a Fidesz

Jelentős felmelegedés érkezik, ekkor tér vissza a nyárias idő

Holtan találtak egy négygyermekes nyíregyházi családanyát

Riasztották a katasztrófavédelmet, több száz dolgozót menekítettek az SK komáromi akkugyárából

Nyomoz a rendőrség a reggel, egy budapesti iskolában történtek miatt