Botrányos volt a bejutás a kecskeméti repülőnapra

Látogatók a kecskeméti nemzetközi repülőnap és haditechnikai bemutató első napján az MH 59. Szentgyörgyi Dezső repülőbázison 2021. augusztus 28-án.
Látogatók a kecskeméti nemzetközi repülőnap és haditechnikai bemutató első napján az MH 59. Szentgyörgyi Dezső repülőbázison 2021. augusztus 28-án. Fotó: MTI/Ujvári Sándor

Elszakadt a cérna szombaton az autósoknál a parkolási és a bejutási nehézségek miatt a Nemzetközi Repülőnap és Haditechnikai bemutatón – írja a Telex.

Az esemény hivatalos Facebook-oldalára záporoznak a panaszok, többen azt írják, a lassú haladás miatt inkább visszafordultak és hazamentek, hiába volt meg a jegyük (ami ráadásul a 10 év felettiek számára 5000 forintba került).

„Dühítő volt mind a beparkoltatás, mind a kiürítés a szántóföldről. Még ott dekkoltunk 20.30-kor! Mindenkinél elszakadt a cérna. A lassú parkoltatás miatt nem láttuk a bemutató felét! Nem hiszem, hogy megismételjük!”

– írta az egyik dühös látogató.

Benkő Tibor honvédelmi miniszter megnyitotta a Nemzetközi Repülőnap és Haditechnikai Bemutatót.

Posted by Nemzetközi Repülőnap és Haditechnikai Bemutató Hivatalos on Saturday, August 28, 2021

A Telex szerint a rendőrség délelőtt fél tízkor tett ki a honlapjára egy közleményt, hogy a „sárga parkolóhelyek” beteltek, és az autósok menjenek át a zöldbe. Aki tehát már eljutott a sárga parkoló közelébe, araszolhatott tovább. A rendőrök egyébként már két nappal a repülőnap előtt jelezték, hogy torlódásra kell majd számítani.

A szervezők vasárnap reggel pedig arra figyelmeztettek, hogy érdemes idejében elindulni. A Facebook-posztra érkezett reakciók szerint a rendezvény második napján már problémamentes volt a bejutás.

Mi már gőzerővel készülünk a mai napra.Kérjük, induljatok el időben, hogy mindenki biztonságosan ideérjen, és ne hagyjátok otthon az esőkabátot sem.

Posted by Nemzetközi Repülőnap és Haditechnikai Bemutató Hivatalos on Saturday, August 28, 2021

Kapcsolódó hírek