Botrányba fulladt az abai augusztus 20-a, megvertek egy képviselőt

Fellépők 2021. augusztus 20-án az abai rendezvényen.
Fellépők 2021. augusztus 20-án az abai rendezvényen. Fotó: Facebook/Aba Város Önkormányzatának hivatalos oldala

Sajnálatos eseményekkel zárul az augusztus 20-ai rendezvénysorozat a Fejér megyei Abán – szúrta ki a Blikk a település önkormányzatának Facebook-oldalán.

A bejegyzésben azt írják, már két hete értesültek róla, hogy egy csoport az ünnepség megzavarására készül. A település vezetése szerint olyan emberekről van szó, akik „a választások óta nem tudják elfogadni, hogy a korábbi vezetést az abai emberek leváltották”. Mivel várható volt a balhé, Mikula Lajos polgármester előre tájékoztatta a székesfehérvári rendőröket, és biztonsági szolgálatot is felbérelt.

A beszámoló egy másik rendezvénnyel is kapcsolatba hozza a későbbi botrányt, mint írják, azon a magánszervezésű eseményen délutántól már ingyenesen lehetett alkoholt fogyasztani, majd éjfél körül be is következett, amitől tartottak: két verekedés is történt az önkormányzati ünnepségen, így be kellett fejezni a rendezvényt.

Sajnálatos eseményekkel zárult az abai Augusztus 20-i program – FRISSÍTVEKét héttel ezelőtt az abai települési vezetés…

Posted by Aba Város Önkormányzatának hivatalos oldala on Friday, August 20, 2021

Az egyik balhé sértettje Nagy Kaszap Ferenc önkormányzati képviselő volt, akinek betörték az orrát. A közlemény szerint hivatalos minőségében volt jelen, és épp azon igyekezett, hogy a rendbontás ne fajuljon el. A feltételezett bántalmazót a rendőrök előállították. Ezen kívül állítólag volt még egy másik verekedés is, erről azonban részleteket nem közöltek.

„Sajnálatos, hogy az abai »ellenék« idáig jutott, hogy már fizikai erőszaktól sem riadnak vissza. Ez már messze túl mutat azon, hogy névtelenül mocskolódnak és hazudoznak az Interneten. Az abaiak a nyugalomra és az építkezésre szavaztak 2019-ben”

– állapította meg a közleményben Aba jelenlegi vezetése.

A rendszerváltástól egészen 2019-ig Kossa Lajos volt a település polgármestere, aki az első ciklusát még az SZDSZ-Fidesz színeiben töltötte ki, majd két cikluson át független, 2002-2010 között a Polgármesterek Fejér Megyéért egyesület tagjaként, majd 2010-től ismét függetlenként vezette Abát. 2019-ben a választók leváltották, és dr. Mikula Lajos (Sárvíz Térségfejlesztő Egyesület) lett a polgármester.

Kapcsolódó hírek