Szelleműzéssel kezdődnek ezentúl Aba képviselő-testületi ülései

Magyarország, itt kell lenned, hogy elhidd!

Új szokást vezetett be Kossa Lajos, Aba független-fideszes polgármestere: ezentúl gyertya és tibeti hangtál is lesz a közgyűlésen, a „negatív erők” ellen.

„Szeretnék segíteni abban, hogy Paprikajancsi, Sunyi Róka és a Páváskodó Pulyka a láthatatlan világból ne tudja zavarni az értelmes, érdemi testületi munkát”

– vezette fel az újítást a települést a rendszerváltás óta vezető polgármester a 2019. január 23-i testületi ülésen. Monológját döbbent csend fogadta, a képviselők merev tekintettel, szó nélkül hallgatták Kossa szavait.

Az Átlátszó szerint a misztikus Paprikajancsi, Sunyi Róka és a Páváskodó Pulyka három olyan képviselőre utal, akik néha kritikával merészelik illetni a döntéseket, esetleg kérdeznek, míg a többiek csak az emberi szavazógomb szerepét töltik be.

Kossa négy üres széket is kikészített, ahová a negatív erők elleni hadviselés jegyében

jelképesen leültette Széll Kálmánt, Mahatma Gandhit, Martin Luther Kinget és a Dalai lámát.

Lopással vádolják a szelleműzőt

Kossa Lajos polgármester kapcsán nem ez az egyetlen furcsaság. A G7 írja, hogy 2018 végén felfüggesztett börtönbüntetést kért rá a Székesfehérvári Járási és Nyomozó Ügyészség, mert a vád szerint

Kossa éveken keresztül dézsmálta az önkormányzat pénzét: fizetési és vásárlási előleg címszó alatt 2012 és 2016 között 83 alkalommal vett fel kisebb-nagyobb összeget, összesen több mint 10,7 millió forintot, a település pénztárából.

Kapcsolódó hírek