Baleset

Súlyos baleset Tatán: terhes anyuka hajtott ki egy mentő elé, két mentőhelikopter is érkezett a helyszínre

Kultúra

Mi történt? Bencsik Andrásék durván beleszálltak az ajnározott Petőfi-filmbe: „minden vonatkozásban rossz lett”

Bulvár

Tónika Show: valaki összemontázsolta Vámpír Ági kifakadását Varga Judit arcával

Kézügyesség + fantázia + minőségi idő = Festés, rajzolás, gyurmázás

HirdetésHirdetés

Mindenki, akinek gyermeke van, tudja, hogy mennyire fontos, hogy már egész totyogó kortól kézbe vegyen írószert, ceruzát, ecsetet, zsírkrétát a gyermek.

gyurma

A szülő felelőssége, hogy ezt a szeletét is megmutassa a világnak, lehetőséget adva arra, hogy a gyermek kiválassza, számára melyik kreatív tevékenység okoz örömet. (Szigorú biztonsági előírásokat betartva, hogy a ruhák, a falak és a bútorok a lehető legkevésbé bánják a kalandokat!)

Természetesen a nyári időszakban kevesebbet tartózkodunk bent a házban, de a közelgő őszi és téli estékre érdemes jól bespájzolni a kisgyermekeinek.

A Papelito webáruházában mindent megtalálsz, ami ezekhez a fontos tevékenységekhez elengedhetetlen!

Krikszkraksz? Nem baj!

Természetesen erőszakkal semmiképpen ne próbáljuk rávenni gyermekünket erre a szórakoztató, ugyanakkor fejlesztő tevékenységre. Első lépésként tegyük jól látható, elérhető helyre ezeket a festő- és rajzeszközöket, gyurmákat. Hagyjuk, hogy felfedezze magának ezeket a fantasztikus eszközöket.

Ahogy észreveszi és felkelti az érdeklődését, hagyjuk “alkotni”. Jó sokáig csak krikszkrakszok, össze-vissza “firkálmányok” lesznek a produktumok, de közben észrevétlenül fejlődik gyermekünk finommotorikája, kézügyessége, erősödnek az izmai, ízületei, összehangolódik a szem-kéz munka, és az évek előrehaladásával megágyazunk a folyó kézírás és a tanulás problémamentes időszakának.

Fantázia? Minél dúsabb, annál boldogabb gyermekkor!

Ezer és egy történetet és kis mesekezdeményeket tudunk létrehozni közösen a gyermekünkkel, miközben vele együtt festünk, rajzolunk, gyurmázunk.

Bevonhatjuk a kedvenc meseszereplőket, lerajzolhatjuk nekik őket, ők pedig kiszínezik, megpróbálhatjuk gyurmából megformázni a szívüknek kedves mesehősöket. Játszhatunk főzőcskézőset, apró gyümölcsöket, zöldségeket, sütiket gyúrva-sütve.

Engedjük szabadon a saját fantáziánkat, és gyermekünk képzelete is szárnyalni fog! Amikor pedig a mesevilágból újra visszatérünk a valóságba, egy még szorosabb kötelék lesz köztünk, hisz csak mi ketten jártunk ott abban az álomvilágban!

Miért hagynád ki ezt a fantasztikus élményt, ami ráadásul alig kerül valamibe. Rajta hát, szerezd be a kellékeket a Papelito webáruházból!

Együtt alkotunk, együtt szerzünk élményeket!

Miközben játékosan fejlesztjük gyermekünket, és felkészítjük őt az óvodai, iskolai évekre, még egy fontos előnyt is kovácsolhatunk a kreatív tevékenységekből.

Gyermekeink rajzaikkal tudnak felénk kommunikálni, rajzolt, festett képi világukkal akarva-akaratlanul megmutatják, mi foglalkoztatja őket, milyen élmény érte őket, mitől tartanak.

Kiváló témákat vetnek fel ezek az alkotások, így róluk beszélgetve tovább támogathatjuk gyermekünk lelki békéjét és fejlődését is. Ezek aztán szintén jó alapot képeznek majd a lázadó kamaszkor elmélyült és tinititkokkal átszőtt beszélgetéseihez.

Játssz hát, alkoss, beszélgess, nevelj boldog gyereket!

Ez is érdekelhet

Pénztárcabarát fürdőtippek a hosszú hétvégére

Tisztítószer került a Szentkirályi ásványvizébe, ezt a szériát hívta vissza a gyártó

Hugyozd össze a Westendet! – polgári engedetlenségi mozgalmat hirdetünk

Betiltaná a műhúst a miniszter Magyarországon

Elindult a felszámolási eljárás Schobert Norbi cége ellen

Néhány órás újszülöttet találtak a szolnoki kórház inkubátorában