Bulvár

36 évesen meghalt Azahriah menedzsere

Bűnügy

3-as terrorfokozat van érvényben Magyarország területén

Életmód

Megszűnik egy kedvelt tévécsatorna Magyarországon

A költöztetés során szállítandó bútorokat profin be kell csomagolni!

A költöztetés során szállítandó bútorokat profin be kell csomagolni!

Egy költöztetés mikor sikeres? Ha a bútorok eljutnak A-ból B-be? Azért ennél többről van szó, ugyanis nem mindegy, hogy milyen állapotban jutnak el B-be a vagyontárgyaink.

Akkor mondható sikeresnek a művelet, ha épségben érkeznek meg a bútoraink. Épp ezért nem mindegy, hogy kivel szállíttatunk, mennyire figyelnek a vagyontárgyainkra, és hogy mi mit teszünk a sikeres szállításért.

A költöztetés előtt: alapos csomagolás!

Amikor el kell szállíttatnunk a házunk teljes tartalmát, akkor a folyamat igazából közel sem a szállítás napján kezdődik. Sokkal inkább akkor, amikor az első tárgyat becsomagoltuk a lakásban. Ugyanis ez egy elengedhetetlen része a költözésnek, amit egyszerűen nem spórolhatunk meg! Vagyis akkor nem, ha szeretnénk minden vagyontárgyunkat egyben visszakapni az új helyre érkezve.

Épp ezért nem mindegy, hogy hogyan végezzük el ezt az előkészítő feladatot. Ha csak hanyag módon körbetekerjük egyszer valamivel, vagy körberagasztjuk újságpapírral, akkor pont semmit sem tettünk.

Meg kell barátkoznunk pár olyan csomagolóanyaggal, melyre szükségünk lesz a biztonságos pakoláshoz. Ezek pedig a következők: buborékfólia, élvédő (kartondoboz tökéletesen megfelel), zsugorfólia, ragasztószalag. Ezek nélkül jóformán bele se kezdjünk az előkészületekbe.

Ezeket szerezze be mielőbb, hogy a költöztetés napján már minden készen legyen. Ezekhez hozzájuthat több online vagy fizikai boltban, de egyes költöztető cégektől is beszerezheti őket. Mint pl. a fenti linken elérhető Servitius és Partnerei költöztetéstől, akiknél mindig van kellő mennyiségű csomagolóanyag, mert tudják, milyen fontos.

Bízza szakemberre!

Ha nem szeretné vagy nem tudja megoldani a csomagolást, akkor nyugodtan szervezze ki. Bízza költöztető szakemberekre! Ezzel tudja biztosítani azt, hogy a lehető legprofibb módon fel legyenek készítve a bútorai a szállításra.

Persze ennek plusz díja van, és nem is minden cég vállal ilyet, épp ezért érdemes ezt előre tisztázni. Ha sikerül ebben is megállapodni, fogja látni, hogy mennyire precíz, stabil védelmet fognak kapni bútorai.

Egy megbízható szállítóval nem lehet gond!

A védelemhez persze hozzájárul az is, hogy egy profi cég gondoskodik az útra megfelelő mennyiségű pokrócról. Sőt, ez már sokkal korábbról indul. Onnan, hogy megfelelően képzett és megfelelő rutinnal rendelkező szakemberei vannak a költöztető cégnek. Egy profi cégnél nem kérdés, hogy kiváló szakembereket alkalmaznak, sőt képeznek.

Egy rutinos költöztető szakember feltérképezi a feladatot, és fejben már tudja is, hogy mit mi után kell pakolni. Tudja, mit hogyan kell forgatni a teherautón, és hova kell tenni a pokrócokat, hogy semmi se sérüljön. A fent már említett Servitius és Partnerei költöztetésnél épp ilyen munkatársak dolgoznak. Sőt, náluk nagy hangsúlyt kap a betanulás, a rutinszerzés is, ami elengedhetetlen.