Hadházy: a bolgár tengerparton fotózták le Hernádvécse falubuszát

Hernádvécsei busz a bolgár tengerparton.
Hernádvécsei busz a bolgár tengerparton. Fotó: Facebook/Hadházy Ákos

Rendeltetési helyétől 1400 kilométerre, a bolgár tengerpart mellett fekvő Neszebarban fotóztak le egy „Hernádvécse” feliratot viselő kisbuszt, amelyet a matrica szerint EU-s pénzből vettek. A felvételeket Hadházy Ákos független képviselő osztotta meg a Facebook-oldalán.

Hadházy megjegyzi, testvérvárosi kapcsolatra nem bukkant a két település között, de reméli, lesz majd valami hivatalos magyarázat, mert mint írja,

„sajnos sok helyről hallottam olyat, hogy a falu elöljárói szoktak nyaralni menni az EU pénzből vásárolt falubusszal”.

A hernádvécsei falubuszt a bolgár tengerparton, Neszebarban fényképezte le egy honfitársunk néhány napja. Egészen…

Posted by Hadházy Ákos on Saturday, August 14, 2021

A poszthoz hozzászólt egy feltehetően helyi férfi, aki azt állítja, a helyi lelkész furikázhat a busszal:

„ÜDV Hernádvécséről Ez nem a falubuszunk, az nem birná ki az utat eddig! Lelkész (PAP) minden falura megigényelte a T5 öt magának így ha jól tudom 2 vagy 3db van a birtokában Isten útjai pedig…”

Ezután Kovácsné Orosz Zsuzsanna, Hernádvécse polgármestere is hozzászólt a poszthoz, azt írta: „Mielőtt még az emberek egymás ellen fordulnának egy álhír miatt, és nagy vita kerekedne, tájékoztatok mindenkit mint Hernádvécse település polgármestere, hogy az önkormányzat nem rendelkezik falu busszal. Az 500 lelken aluli településeken nem működhet falugondnoki ellátás. Hernádvécse 1100 lélekszámú település. Ezt a tisztelt Hadházy Úrnak tudnia kellene. Ha nem ismeri a jogszabályt először nézzen utána és úgy posztoljon lejárató dolgokat az önkormányzatról. Az önkormányzatot nyugodtan feljelentheti, állunk elébe. Azonban az álhírek, lejárató hírek terjesztéséért viszont lehet jelenteni. Ha sor kerül rá ígérem közzéteszem a bírósági végzést, hogy mindenki láthassa egyesek mire képesek a hatalom megszerzéséért. Köszönöm annak, aki végigolvasta.”

A legfontosabb kérdésre azonban, hogy kié a busz, és mit keres a bolgár tengerparton egyelőre nem érkezett válasz.

Kapcsolódó hírek