Szerénység: a fideszes Dézsi Csaba András bronzharangra íratta a saját nevét

Dézsi Csaba András polgármester (b) és Most Balázs, a Klastrom Projekt Kft. mérnök-közgazdásza, harangszakértő a győri városháza új harangjainak beemelése előtt tartott sajtótájékoztatón 2021. augusztus 11-én.
Dézsi Csaba András polgármester (b) és Most Balázs, a Klastrom Projekt Kft. mérnök-közgazdásza, harangszakértő a győri városháza új harangjainak beemelése előtt tartott sajtótájékoztatón 2021. augusztus 11-én. Fotó: MTI/Krizsan Csaba

Győr szabad királyi várossá válásának 750. évfordulója alkalmából az önkormányzat pótolja az első világháború alatt a városháza tornyaiból eltűnt harangokat. Szerdán 37 harang érkezett az innsbrucki Grassmayr harangöntödéből a megyeszékhelyre, amelyeket a Baross híd felöli kistoronyba emeltek be.

Dézsi Csaba András fideszes polgármester a beemelés előtt tartott sajtótájékoztatón azt mondta, hogy a kecskeméti városháza harangjátéka mellett az ország legnagyobb harangjátéka lesz a győri.

A szerénységgel nehezen vádolható győri atyaúristen azonban nem csak ennek örülhet, a legnagyobb bronzharangra a saját nevét is rávésette:

dezsi-harang

Fotó: MTI/Krizsan Csaba

Dézsi a jeles napon arról is magyarázott, hogy a harangjáték zene, így az emberek lelkéhez szól, ami különösen fontos a járványos időszakot követően, emellett turisztikai vonzerővel is bír!

Kapcsolódó hírek