Belföld

Magyar Péter üti-veri Orbán Viktort, saját követői is kinevetik a miniszterelnököt

Baleset

Súlyos baleset történt az M2-es autóúton

Baleset

Nagy baleset Budapesten, több busz is késik

Szerénység: a fideszes Dézsi Csaba András bronzharangra íratta a saját nevét

Dézsi Csaba András polgármester (b) és Most Balázs, a Klastrom Projekt Kft. mérnök-közgazdásza, harangszakértő a győri városháza új harangjainak beemelése előtt tartott sajtótájékoztatón 2021. augusztus 11-én.
Dézsi Csaba András polgármester (b) és Most Balázs, a Klastrom Projekt Kft. mérnök-közgazdásza, harangszakértő a győri városháza új harangjainak beemelése előtt tartott sajtótájékoztatón 2021. augusztus 11-én. Fotó: MTI/Krizsan Csaba

Győr szabad királyi várossá válásának 750. évfordulója alkalmából az önkormányzat pótolja az első világháború alatt a városháza tornyaiból eltűnt harangokat. Szerdán 37 harang érkezett az innsbrucki Grassmayr harangöntödéből a megyeszékhelyre, amelyeket a Baross híd felöli kistoronyba emeltek be.

Dézsi Csaba András fideszes polgármester a beemelés előtt tartott sajtótájékoztatón azt mondta, hogy a kecskeméti városháza harangjátéka mellett az ország legnagyobb harangjátéka lesz a győri.

A szerénységgel nehezen vádolható győri atyaúristen azonban nem csak ennek örülhet, a legnagyobb bronzharangra a saját nevét is rávésette:

dezsi-harang

Fotó: MTI/Krizsan Csaba

Dézsi a jeles napon arról is magyarázott, hogy a harangjáték zene, így az emberek lelkéhez szól, ami különösen fontos a járványos időszakot követően, emellett turisztikai vonzerővel is bír!

Kapcsolódó friss hírek

Mentővel ütközött egy autó a Nagykörúton

Megszólalt Áder János, talált valamit a mobiltelefonokban

„Megöllek!” – Székkel verte össze a tanárnőjét egy 9. osztályos az egyik szolnoki iskolában

Megtámadták a Kétfarkúak jelöltjét Kecskeméten

110 ezerhez közelít a külföldön dolgozó magyarok száma

Nagy baleset az M7-es autópályán, Balatonvilágosnál