Győr fideszes polgármestere szerint Brüsszel miatt sok a szúnyog a városban

Borkai utódjának is a vizekkel gyűlik meg a baja, pláne, ha az EU direkt a szúnyogok mellé állt!

Dézsi Csaba András, Győr új fideszes polgármestere.
Dézsi Csaba András, Győr új fideszes polgármestere. Fotó: fidesz.hu

Akkora a szúnyoginvázió Győrben, hogy Dézsi Csaba András, a város fideszes polgármestere a lakosság segítségét kéri a vérszívókkal folytatott küzdelemben. Konkrétan azt, hogy öntsék ki a pangó vizeket, ahol szúnyoglárva fejlődhet.

A jachtos botrányával lebukott Borkai Zsolt utódja amolyan „emberarcú” fideszesként ismert, de most szépen igazodott a kormányzati retorikához. Dézsi a rossz helyesírással megírt Facebook-bejegyzésében ugyanis nem felejtette el megjegyezni, hogy a sok szúnyog bizony Brüsszel miatt van, mivel a gonosz EU tavaly betiltotta a légi szúnyogirtást!

„Csak biológiai szúnyoggyérítést engednek a levegőből, ami Brüsszelben bizonyára hatékony, de itt a folyók városában kevésbé”

– magyarázta Dézsi polgármester. Úgy véli, a most még alkalmazható ködösítéses eljárás sem olyan hatékony, mint a kémiai irtás.

Azt már nem tette hozzá, hogy az idegmérgekkel végzett légi szúnyoggyérítés mekkora károkat okoz az élővilágban. (Akit érdekel a téma, az MME honlapján olvashat róla bővebben.)

Kedves Győriek❗️Tudom, hogy a szúnyog helyzet kritikus Győrben. Az áradás ezt jelentősen rontotta.Az EU a légi szúnyog…

Posted by Dr.Dézsi Csaba András on Saturday, July 31, 2021

Dézsi egyébként lelkesen válaszolgat is a posztja alá érkező kommentekre, de ha valaki nem ért egyet vele, hajlamos megsértődni vagy flegmán reagálni. Itt meg is kapta érte a magáét:

dezsi-komment

Kapcsolódó hírek