Folyamatosan szállítják a fővárosi idősotthonokba a vakcinát

Akkumulátorról üzemeltethető speciális hűtőládákban szállítják ki idősotthonokba a koronavírus elleni harmadik oltáshoz szükséges oltóanyagot a fővárosi kormányhivatal parkolójából, a koronavírus elleni vakcinák fogadására kialakított logisztikai bázisról, a XIII. kerületi Teve utcában 2021. augusztus 11-én.
Akkumulátorról üzemeltethető speciális hűtőládákban szállítják ki idősotthonokba a koronavírus elleni harmadik oltáshoz szükséges oltóanyagot a fővárosi kormányhivatal parkolójából, a koronavírus elleni vakcinák fogadására kialakított logisztikai bázisról, a XIII. kerületi Teve utcában 2021. augusztus 11-én. Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Újabb hatvankét önkormányzati, egyházi és magánfenntartású idősotthonba szállított mintegy 4 ezer adag, a koronavírus elleni harmadik oltás beadásához szükséges vakcinát szerdán Budapest Főváros Kormányhivatala.

Sára Botond kormánymegbízott azt állította: augusztus 1. óta folyamatos a harmadik oltások felvétele; a mintegy 200 fővárosi idősotthon jelentős részébe már eljuttatták az oltóanyagot. Az intézmények többségében meg tudják oldani a vakcina beadását, azokban a kisebb létesítményekben, ahol nincs saját orvos, a kormányhivatal szervezi meg az oltást – közölte a kormánymegbízott.

A mostani szállítás után a Pfizer, az AstraZeneca, a Sinopharm, a Janssen és a Moderna vakcinája érhető el.

Sára arról is szólt, hogy az idősotthonok lakóin kívül mindenkinek, aki elmúlt 18 éves és négy hónapnál régebben kapta meg a második adag vakcinát, rendelkezésre áll az oltás. A harmadik oltás elsősorban az időseken kívül azoknak ajánlott, akik valamilyen krónikus betegségben szenvednek vagy akiknek az immunrendszere valamilyen okból legyengült – mondta.

Kapcsolódó hírek