Bűnügy

Őt keresik a józsefvárosi emberölés miatt

Belföld

Orbán a Facebookon hajrá magyarokozik, miközben Budapesten a lemondásáért tüntetnek

Baleset

Súlyos baleset Tatán: terhes anyuka hajtott ki egy mentő elé, két mentőhelikopter is érkezett a helyszínre

Folyamatosan szállítják a fővárosi idősotthonokba a vakcinát

RövidenRöviden
Akkumulátorról üzemeltethető speciális hűtőládákban szállítják ki idősotthonokba a koronavírus elleni harmadik oltáshoz szükséges oltóanyagot a fővárosi kormányhivatal parkolójából, a koronavírus elleni vakcinák fogadására kialakított logisztikai bázisról, a XIII. kerületi Teve utcában 2021. augusztus 11-én.
Akkumulátorról üzemeltethető speciális hűtőládákban szállítják ki idősotthonokba a koronavírus elleni harmadik oltáshoz szükséges oltóanyagot a fővárosi kormányhivatal parkolójából, a koronavírus elleni vakcinák fogadására kialakított logisztikai bázisról, a XIII. kerületi Teve utcában 2021. augusztus 11-én. Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Újabb hatvankét önkormányzati, egyházi és magánfenntartású idősotthonba szállított mintegy 4 ezer adag, a koronavírus elleni harmadik oltás beadásához szükséges vakcinát szerdán Budapest Főváros Kormányhivatala.

Sára Botond kormánymegbízott azt állította: augusztus 1. óta folyamatos a harmadik oltások felvétele; a mintegy 200 fővárosi idősotthon jelentős részébe már eljuttatták az oltóanyagot. Az intézmények többségében meg tudják oldani a vakcina beadását, azokban a kisebb létesítményekben, ahol nincs saját orvos, a kormányhivatal szervezi meg az oltást – közölte a kormánymegbízott.

A mostani szállítás után a Pfizer, az AstraZeneca, a Sinopharm, a Janssen és a Moderna vakcinája érhető el.

Sára arról is szólt, hogy az idősotthonok lakóin kívül mindenkinek, aki elmúlt 18 éves és négy hónapnál régebben kapta meg a második adag vakcinát, rendelkezésre áll az oltás. A harmadik oltás elsősorban az időseken kívül azoknak ajánlott, akik valamilyen krónikus betegségben szenvednek vagy akiknek az immunrendszere valamilyen okból legyengült – mondta.

Orbán Viktor után a Facebook is elkezdett leszámolni a valódi hírekkel.

Tavaly október óta hiába posztoljuk a cikkeinket a közösségi oldalra, a felhasználók mindössze néhány százalékának mutatja meg az algoritmus.

Oszd meg te is ezt a hírt, küldd tovább ismerőseidnek, hogy ne csak a hatalmaskodók hangja hallatsszon:

Ez is érdekelhet

Feljelentik Orbánékat, amiért a COVID alatt valakik eltüntettek 300 milliárd forintot a lélegeztetőgépek ürügyén

Ismét berobbanhat a Covid Magyarországon, százezrek fordulnak orvoshoz légúti panaszokkal

Enyhén növekszik a szennyvízben a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja

Gulyás Gergelynek ún. gerincműtéte volt

Pesty László: Nem zárható ki, hogy zsarolják Varga Juditot

„Akkor is hazudsz, ha kérdezel” – reagálta Bayer Zsoltnak Magyar Péter