Bűnügy

3-as terrorfokozat van érvényben Magyarország területén

Belföld

Rejtélyes kijelentést tett Gulyás Gergely, amikor Magyar Péterről faggatták

Belföld

Drámai felvételt tettek közzé a szinte magatehetetlenül fekvő Karsai Dánielről

Telex: hetente jelenteniük kell a háziorvosoknak, hány időst kerestek meg és oltottak be

Egy nőt beoltanak az orosz Szputnyik V koronavírus elleni vakcina első adagjával a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórházban, Székesfehérváron 2021. április 13-án.
Egy nőt beoltanak az orosz Szputnyik V koronavírus elleni vakcina első adagjával a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórházban, Székesfehérváron 2021. április 13-án. Fotó: MTI/Vasvári Tamás

Minden pénteken 12 óráig jelenteniük kell a háziorvosoknak, hogy mennyi beoltatlan 60 év feletti embert kerestek fel, közülük hányat sikerült rábeszélni a vakcinára, és hányat oltottak be – írja a Telex egy, a lap birtokába jutott körlevél nyomán.

Az utasítás szerint az orvosok listákat is kapnak a praxisukba tartozó, még nem oltakozott páciensekről. Az új feladattól azonban nem minden háziorvos boldog.

„Ha rendesen akarom ellátni a betegeimet, hogyan fér bele az időmbe az, hogy közben házaló ügynököt is játsszak? Az nem elég, hogy már kormányhivatallá is alakultunk, mert az emberek nálunk akarják kinyomtatni az uniós védettségi igazolásokat is, holott ezt megtehetnék a hivatalokban vagy egy ügyfélkapus jelszóval saját maguk is”

– fogalmazott egyikük.

A harmadik oltásért – melyet augusztus elsejétől lehet kapni hazánkban –, a Telexnek nyilatkozó orvosok szerint nincs nagy tolongás. Tapasztalatuk szerint inkább azokat érdekel az opció, akik Sinopharmot kaptak korábban, de olyan is akad, aki Szputnyik vagy AstraZeneca után szeretne egy erősítő dózist.

Feljelentik Orbánékat, amiért a COVID alatt valakik eltüntettek 300 milliárd forintot a lélegeztetőgépek ürügyén

Ismét berobbanhat a Covid Magyarországon, százezrek fordulnak orvoshoz légúti panaszokkal

Enyhén növekszik a szennyvízben a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja

Menczer olyat posztolt a baloldali Magyar Péterről, hogy attól a női napszemüvege elindult a háborúba egy nadrágszíjjal

A Szuverenitásvédelmi Hivatalt is beveti a kormány Magyar Péter ellen, már ki is lettek röhögve

Saját egyházának tagjai jelentik fel Balog Zoltánt