Letarolta a vihar a fél országot, rengeteg a kár – fotók, videók

Úttestre dőlt fa Szabolcsban, Tiszavasvárinál (balra), kidőlt fa Nyíregyházán (jobbra).
Úttestre dőlt fa Szabolcsban, Tiszavasvárinál (balra), kidőlt fa Nyíregyházán (jobbra). Fotók: Facebook/Viharvonal

A legmagasabb, piros riasztást adták ki korábban több járásra, aminek jó oka volt: a katasztrófavédelem több megyéből is azt jelentette, hogy megsokszorozódtak a beérkező riasztások a vihar nyomán.

Vasárnap kora estig országszerte már több mint 500 esethez riasztották a tűzoltókat, jellemzően kidőlt fák és leszakadt faágak miatt – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

a legtöbb bejelentés Pécsről érkezett.

Pécs keleti része, a Komlói út a vasárnapi vihar után.

Pécs keleti része, a Komlói út a vasárnapi vihar után.Fotó: Facebook/Viharvonal/Máris Anita

A katasztrófavédelem arra kér mindenkit, hogy figyelje a meteorológiai szolgálat riasztásait, és a viharos szélben kellő óvatossággal haladjanak el épületek, fasorok mellett.

A vasárnapi vihar nyomai Pécsen.

A vasárnapi vihar nyomai Pécsen.Fotó: Facebook/Viharvonal/Máris Anita

Mozdonyra dőlt egy fa Hajdú-Biharban

A Mávinform közlése szerint kidőlt fák akadályozzák a vonatközlekedést a Budapest-Debrecen-Nyíregyháza-Záhony vonalon: a Nyugati pályaudvarra tartó Rózsa InterCity vonat mozdonyára a Hajdúhadház-Apafa vonalszakaszon, Bocskaikert megállóhelynél dőlt fa kora este, a mozdony áramszedői megsérültek, leszakadt a felsővezeték.

Debrecen és Apafa, illetve Újfehértó és Császárszállás között fák dőltek a vasúti pályára, a vonatközlekedés átmenetileg szünetel, senki nem sérült meg.

A Budapest-Debrecen-Nyíregyháza-Záhony vonalon is jelentősen megnő a vasárnap esti vonatok menetideje. A MÁV-Start oda pótlóbuszokat kért.

Több baleset is történt a nagy esőben az M3-ason

A heves esőzés miatt több baleset történt az M3-as autópálya Budapest felé vezető oldalán a 101-es és 104-es kilométer között, Kál térségében vasárnap délután.

A police.hu azt írja, a helyszínelés idejére az érintett útszakaszt lezárták, a forgalmat a káli lehajtónál leterelik a 3-as főútra, ahonnan Nagyfügednél lehet ismét visszatérni a sztrádára. A balesetek anyagi károkat okoztak – írták a rendőrségi honlapon.

Kapcsolódó hírek