Életmód

Megszűnik egy kedvelt tévécsatorna Magyarországon

Bulvár

Magyar Péter elárverezi a „női” napszemüvegét, elképesztő összegnél tart a licit

Bulvár

Sokkoló: 14 év után visszatér a Győzike Show, itt lesz látható

Tüntetnek az egészségügyi dolgozók, Kásler lemondását követelik

Tüntetnek az egészségügyi dolgozók, Kásler lemondását követelik
Részlet a Mérce videójából

Országos tüntetést szervezett a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara július 31-re, a márciusban bevezetett új egészségügyi szolgálati jogviszony miatt.

A demonstrációval az összes egészségügyi dolgozó helyzetének tarthatatlanságára szeretnék felhívni a figyelmet. A budapesti Hősök terére szervezett nagygyűlésre meghívták Kásler Miklós miniszter is, aki meghívását nem fogadta el, Pintér Sándor pedig inkább csak levélben „köszöntötte” a szakdolgozókat.

Káslert és Pintért a tömeg kifütyülte és a lemondásukat követelte.

Nem jelent meg az eseményen Cser Ágnes szakszervezeti vezető sem. Kunetz Zsombor sürgősségi orvos, egészségügyi szakértő ezt úgy kommentálta, hogy Cser a kormányfő mellett tett töretlen hitet. Kunetz beszámolója szerint ugyanakkor ellenzéki politikusok részt vesznek a megmozduláson, név szerint említette Kunhalmi Ágnest és Karácsony Gergelyt.

Az MTI tudósítása szerint Balogh Zoltán, a kamara elnöke beszédében úgy fogalmazott, a kormány „arcul csapta” őket a márciusban életbe lépett új egészségügyi szolgálati jogviszonyról szóló törvénnyel. A kamara „az első perctől kezdve” azt képviseli, hogy rájuk ne vonatkozzon ez a szabályozás – emelte ki.

Kitért arra, hogy a törvény előkészítése során a szakdolgozók álláspontját, javaslatait nem fogadták el, nem volt érdemi egyeztetés a joganyagról, amelyben – álláspontja szerint -„súlyos ellentmondásokat és méltánytalanságokat észleltek”.

Balogh Zoltán elmondta, a koronavírus-járvány alatt életbe léptetett szabályozás miatt mintegy négyezer egészségügyi dolgozó, köztük háromezer szakdolgozó nem írta alá új szerződését, amit az egészségügy szempontjából „hatalmas veszteségként” értékelt.

Kapcsolódó friss hírek

110 ezerhez közelít a külföldön dolgozó magyarok száma

Nagy baleset az M7-es autópályán, Balatonvilágosnál

Holttestet találtak az utcán Szentesen

Elképesztő pénzért kelt el Magyar Péter „női” napszemüvege

Aláírásgyűjtő aktivistákat vertek meg Budapesten

Busz és villamos karambolozott Budapesten