Belföld

Levelet kaptak a diplomások Orbán Viktortól

Baleset

Meghalt egy vétlen autós utasa az M3-ason Mezőkeresztesnél

Tech

Nagy a baj, Budapestet is elérte egy globális informatikai hiba

Orbán Balázs úgy tudja, a Nyugat azért feszült, mert nincsen felívelő szakaszában

orban-balazs
Orbán Balázs Andreas Rödder német történész Konzervatív 21.0 - a polgári Németország programja címmel magyarul megjelent könyvének bemutatóján a Főőrség épületében, a budai Várban 2021. július 27-én. Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

A nyugati civilizációt körüllengő feszültség oka az, hogy nem felívelő, hanem stagnáló, esetleg lefelé tartó korszakukat élik ezek a társadalmak

– magyarázta el Orbán Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára, a Mathias Corvinus Collegium (MCC) kuratóriumi elnöke egy keddi budapesti könyvbemutatón.

Andreas Rödder Konzervatív 21.0 – A polgári Németország programja című, az MCC Press gondozásában megjelent művét méltatva az államtitkár azt állította, szerint minden mértékadó véleményformáló egyetért abban, hogy ezek a társadalmak rosszabbul, de biztosan nem jobban teljesítenek, mint korábban.

Hozzátette: ez polarizációhoz vezet, hiszen ha az ember azt látja, hogy rossz irányba mennek az ügyek, akkor egyre elkeseredettebben próbál megfelelő választ adni a helyzetre.

Orbán Balázs megjegyezte: épp ezen a ponton válik külön a két politikai tábor javaslata, hiszen a baloldaliak és a liberálisok a kultúránkat sikeressé tévő alapelveket, megközelítéseket idejétmúltnak látják, míg a jobboldalon ragaszkodnak például a zsidó-keresztény tradícióhoz, a hagyományos családmodellhez, a nemzetállamhoz, a kapitalizmushoz, a munkára épülő társadalomhoz!

A közép-európai konzervatív gondolkodóknak most versenyelőnyük van – jelentette ki az államtitkár, arra utalva, hogy a védekezés „Közép-Európa civilizációja”, bárhonnan jött is a fenyegetés az utóbbi évszázadokban.

Az államtitkár kérdésre válaszolva úgy vélekedett, Szent István kora óta stabil alapon állnak, de néha hektikusak a magyar-német kapcsolatok, amelyekben meghatározó erejű a geopolitikai kontextus.

Ez is érdekelhet:
Blikk: ő Palik László 30 évvel fiatalabb egykori exatlonos párja

Kapcsolódó hírek

Drogot is árultak a szegedi dj-k, lekapcsolták őket

Egy héten belül már a második postás halt meg munka közben

Orbán Balázs visszaszólt Azahriahnak, aki tőle idézett egyik új dalában

Megvette a Librit a fideszes kárderképző

MCC: imádták a fiatalok a Fidesz-KDNP-t az áprilisi választáson

Bödőcs: Origó, Index vagy ATV lesz a Libriből középhosszúrövid távon?

Nagy a baj: nem sikerült jachtokat vásárolnia az MCC-nek, eredménytelen lett a fideszes káderképző közbeszerzése

Orbán Balázs: Aki uralja az ország médiáját, az uralja annak az országnak a gondolkodását

Vészjósló: Szijjártó szerint „nem lesz probléma a tél folyamán a földgázellátással”