Baleset

Patkány rágott meg egy alvó kisbabát Ócsán

Baleset

Halálos tragédia Budapesten

Baleset

Nagy baleset Budapesten, több busz is késik

Hathavi fizetést kaphatnak a rendvédelmi dolgozók a választás előtt

Magyar rendőrök a Tompa-Kelebia határátkelő magyar oldalán 2020. február 6-án, miután a Szerbiából, a vajdasági Szabadkáról indult migránsmenet elérte a magyar határt a vajdasági Kelebiánál.
Magyar rendőrök a Tompa-Kelebia határátkelő magyar oldalán 2020. február 6-án, miután a Szerbiából, a vajdasági Szabadkáról indult migránsmenet elérte a magyar határt a vajdasági Kelebiánál. Fotó: MTI/Molnár Edvárd

Ha a gazdasági növekedés meghaladja az 5,5 százalékot, hathavi fizetésüket kapják meg úgynevezett „fegyverpénz” formájában a rendvédelmi dolgozók várhatóan 2022 februárjában – hámozta ki a Napi.hu a Belügyi Érdekegyeztető Tanács (BÉT) és a Rendőrségi Érdekegyeztető Tanács (RÉT) üléseinek jegyzőkönyvéből.

A pluszjuttatással fejenként mintegy 900 ezer és 2 millió forint közötti összeget kapnának a hivatásos állomány tagjai. Mindez 178 milliárd forintba kerülne, ebből 110 milliárd már be van tervezve a költségvetésbe, a többit egyelőre nem tudni, honnan vonnák el. Nem mellesleg a juttatással még a választás előtt megakadályozható lenne a tömeges leszerelési hullám (amelyet ugyanakkor a minisztérium igyekszik tagadni).

A rendkívüli juttatással kapcsolatban azonban felmerül egy komoly probléma: sokan kimaradnak belőle. A pénzt csak a hivatásos állomány kapná, pontosabban annak 90 százaléka. Hiába szorgalmazták a szakszervezetek, a rendvédelmi igazgatási viszonyban dolgozó közalkalmazottak, kormánytisztviselők, valamint a munkavállalókra nem részesülnek a pluszpénzből.

Kapcsolódó friss hírek

Orbán agya elborult: már a világ összes idei választásának megnyerésére készül

Gázolt az M2-es metró

„Éppen kúrják Szájer Józsit, kértek matricát?” – A fideszesek hallani sem akarnak már az Alaptörvény atyjáról

Döbbenetes támogatottságot mértek Magyar Péter pártjának, látványosan hanyatlik a Fidesz

Jelentős felmelegedés érkezik, ekkor tér vissza a nyárias idő

Holtan találtak egy négygyermekes nyíregyházi családanyát