Erkélyre kilógatott szivárványos zászló miatt akartak rárontani a lakókra Budapesten

Beérett az Orbán-kormány elfogadás ellen uszító gyűlöletkampánya.

Erkélyre kilógatott szivárványos zászló miatt akartak rárontani a lakókra Budapesten
Fotó: Facebook/Misinszki Tamás

A Nem tehetsz róla, tehetsz ellene nevű Facebook-oldal vette észre egy fiatalember bejegyzését arról a durva esetről, amely még kedden történt a fővárosban.

Tamás arról számolt be, hogy lakótársaival úgy döntöttek, ők is kitesznek egy szivárványos zászlót az erkélyük utcafrontra néző rácsaira. Kedd este 11 óra körül azonban nem várt reakció érkezett az elfogadást hirdető szimbólumra:

három férfi valahogy feljutott az emeletükre, majd ütni-verni, rugdosni kezdték a bejárati ajtót, sőt, a zárat is megpróbálták kinyitni, hogy bejuthassanak.

A lakásban ekkor Tamáson kívül az egyik lakótársa, annak párja, valamint kétéves kisfiúk tartózkodott. A támadás közben értesítették a rendőrséget, de mire kiérkeztek, a három férfi egy furgonnal elhajtott a helyszínről. Az ismeretlenek a lakás ajtajára LMBTQ-ellenes matricákat ragasztottak.

A beszámoló szerint a kiérkező rendőrök nagyon emberségesek voltak, de némi áldozathibáztatás gyanánt azt javasolták Tamáséknak, hogy szedjék be az erkélyről a szivárványos zászlót.

Sziasztok srácok-lányok!?Egy nagyon fontos dologgal kapcsolatban írok most nektek!??Nemrégiben több helyen is láttuk…

Posted by Misinszki Tamás on Wednesday, July 14, 2021

„Végtelenül csalódottak vagyunk, hogy bár semelyikünknek nem esett baja, mégis úgy ér véget a sztori, hogy nekünk kell meghunyászkodnunk, nekünk kell eltávolítanunk valamit az otthonunkból csak mert az néhány idegennek nem tetszik. Még mindig ott tartunk, hogy ellehetetlenítenek az alapvető emberi jogainkban és még mindig mi vagyunk azok akiknek óvakodni kell, akiknek kétszer meg kell gondolniuk, hogy mit engednek meg maguknak a saját otthonukban”

– írta a történetet megosztó férfi.

Kapcsolódó hírek