Bulvár

36 évesen meghalt Azahriah menedzsere

Bűnügy

Rengeteg pénzt találtak: vesztegetés gyanúja miatt őrizetbe vették egy fővárosi tankerületi központ vezetőjét

Bűnügy

3-as terrorfokozat van érvényben Magyarország területén

Orbán: nem engedhetjük, hogy szexuális propagandisták grasszáljanak az iskoláinkban

És ezt csak úgy tudja megakadályozni a kormány, ha mindenki kitölti a nemzeti konzultációt!

Orbán Viktor miniszterelnök beszél a 15. Bledi Stratégiai Fórum nemzetközi konferencián 2020. augusztus 31-én.
Orbán Viktor miniszterelnök beszél a 15. Bledi Stratégiai Fórum nemzetközi konferencián 2020. augusztus 31-én. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

A gyerek szent dolog Magyarországon, nem engedhetjük, hogy szexuális propagandisták grasszáljanak az iskoláinkban – hergelte tovább az egybites szavazóit Orbán Viktor a péntek reggeli szokásos Kossuth rádiós interjújában.

Az ország csapatkapitánya mindezt annak kapcsán mondhatta, hogy szerdán az Európai Bizottság több ügyben kötelezettségszegési eljárást indított a homofób magyar kormány ellen.

A 444.hu cikke szerint az uniós testület azt a közelmúltban elfogadott törvényt kifogásolja, amely megtiltja, illetve korlátozza a 18 év alattiak hozzáférését „a születési nemnek megfelelő önazonosságtól való eltérést, a nem megváltoztatását vagy a homoszexualitást megjelenítő vagy népszerűsítő” tartalmakhoz. A másik eljárás az LMBTQ-vonatkozású gyermekkönyvekben kötelezően feltüntetendő felelősségkizáró nyilatkozat miatt indul.

„Brüsszel visszaél a hatalmával és ránk akarja kényszeríteni azt, amit mi nem akarunk. A gyerekeink és a gyereknevelés szabadságáról van szó”

– magyarázta a miniszterelnök a rádiójában. Azt is mondta, az Európai Bizottság álláspontja szégyenletes, „jogi huliganizmussal állunk szemben”. Mind a családjog, mind az oktatás kizárólagos nemzeti hatáskörbe tartozik, semmi köze ehhez Brüsszelnek – fakadt ki.

Orbán gyorsan meg is fejtette az egypálcás üzenetet: világértelmezése szerint a bizottság az oktatási törvény módosítását kéri,

az a céljuk, hogy az LMBTQ-aktivistákat be kelljen engedni az iskolákba!

A kormányfő azt kérte: akinek fontos a saját gyereke, töltse ki a legújabb, ezúttal már csak emojikkal hirdetett nemzeti ostobaságot konzultációt, „hogy a kormány meg tudja védeni a magyar szülők érdekét”. Hogy miért is kell a milliárdokat felemésztő konzultáció ahhoz, hogy a kormány megvédje a szülők érdekeit, egyáltalán mit is jelent mindez, az nem igazán világos.