Belföld

Szentkirályi Alexandra videón számolt be róla, hogy rettentő ostoba

Baleset

Súlyos baleset történt az M2-es autóúton

Belföld

Botrány a Széll Kálmán téri aláírásgyűjtésen, videón a bunkó fideszes

Műteni kellett Ferenc pápát

Műteni kellett Ferenc pápát

Tervezett műtéten esett át a 84 éves Ferenc pápa, a beavatkozást vasárnap este hajtotta végre altatással a római Gemelli-klinikán Sergio Alferi orvosprofesszor és kilenc munkatársa – közölte Matteo Bruni szentszéki szóviő vasárnap éjfél előtt.

A szóvivő részletekbe nem bocsátkozott, annyit viszont elmondott, az egyházfő szervezete „jól reagált” a beavatkozásra, Ferenc pápa jól van a műtét után.

A La Repubblica napilap és más hírportálok szerint a műtét többórás volt, és a pápa legalább öt napig kórházban marad. Az egyházfőnek vastagbél-divertikulózis, más nevén bélfali sérv miatt volt szüksége az operációra – írja az MTI.

A pápák kórházaként ismert Gemelli katolikus klinika Vatikánváros közelében található. Szemtanúk szerint Ferenc pápa közvetlenül a vasárnap délben mondott úrangyala imádság és az azt kísérő beszéd után, egyetlen kísérővel, gépkocsin elhagyta a Vatikánt, és a pápai államtól alig tíz percre levő kórházba ment. A sebészi beavatkozás előtti vizsgálatokat már korábban elvégezték.

Az orvos-pap Agostino Gemelliről elnevezett klinika a mindenkori pápa kórházaként ismert: elsőként 1961-ben XXIII. János pápát kezelték ott. A legtöbbször II. János Pál pápa volt betege a klinikának, a lengyel pápa 1996-os kezelésekor a „harmadik Vatikánnak” nevezte a Gemellit, mivel ott tartózkodott a legtöbbet a városállam és a nyári rezidencia Castel Gandolfo után.

Ferenc pápa tüdejének egy részét eltávolították, amikor még 21 éves volt. Köztudott, hogy gyakorta isiászban szenved. 2019-ben egy másik római klinikán szürkehályog miatti műtéte volt.

Kapcsolódó friss hírek

Holttestet találtak az utcán Szentesen

Elképesztő pénzért kelt el Magyar Péter „női” napszemüvege

Aláírásgyűjtő aktivistákat vertek meg Budapesten

Busz és villamos karambolozott Budapesten

Orbán Viktor a kolostorkájában fogadta Irakli Kobakhidzét

Rémhír terjed a TikTokon a betétek befagyasztásáról, az MNB feljelentést tesz