Víruskutató: kelleni fog a harmadik oltás

Úgy látja, nem lesz negyedik hullám, de ősszel emelkedni fognak az esetszámok.

Víruskutató: kelleni fog a harmadik oltás

Rusvai Miklós vírusszakértő nagyon fontosnak tartja a harmadik oltás beadását, de ezt elmondása szerint nemcsak ő, hanem más immunológus szakemberek is így gondolják – írja az atv.hu.

A kutató szerint még az őszi betegségszezon előtt feltétlenül szükséges lenne, hogy az idősek és azok, akiknek nincs megfelelő antitestes válaszuk, megkaphassák a harmadik vakcinát. A virológus a Spirit FM-nek azt nyilatkozta, ennek elrendelése tudomása szerint az országos tisztifőorvosnak, illetve az emberi erőforrások miniszterének hatásköre. Tehát Müller Cecília és Kásler Miklós kezében lehet a veszélyeztetettek sorsa.

Rusvai úgy látja, nem lesz negyedik hullám, bár ősszel emelkedni fognak majd az esetszámok. Abban is bízik, hogy a delta variáns sem okoz újabb hullámot, de a szennyvízadatokat továbbra is nagyon szoros figyelemmel kell kísérni, és szükség esetén vissza lehet állítani a szigorító intézkedéseket, vagy azok egy részét.

A virológus szerint mindegyik vakcinánál előfordulhat, hogy nincs mérhető antitestes immunválaszuk, egyébként a Sinopharm pont annyira hatékony, amennyi rá van írva a dobozára: 79 százalékosan.

Kapcsolódó hírek