Baleset

Halálos tragédia Budapesten

Baleset

Nagy baleset Budapesten, több busz is késik

Belföld

Súlyos dolgokat állít Dúró Dóráról és Kocsis Mátéról Magyar Péter

Merkely Béla megszólalt a harmadik oltásról

A Sinopharm kínai gyógyszergyártó cég koronavírus elleni, ezen a napon érkezett vakcináinak egyikét mutatják a Hungaropharma gyógyszer-nagykereskedelmi vállalat budapesti logisztikai központjában 2021. február 16-án.
A Sinopharm kínai gyógyszergyártó cég koronavírus elleni, ezen a napon érkezett vakcináinak egyikét mutatják a Hungaropharma gyógyszer-nagykereskedelmi vállalat budapesti logisztikai központjában 2021. február 16-án. Fotó: MTI/Mónus Márton

„A Sinopharm-vakcinák beadását követően kialakuló ellenanyagszint mértéke akár a több százszorosa is lehet annak, mint amit egy átfertőzöttséggel megszerezhetünk, ezért a híresztelésekkel ellentétben jelenleg nincs szükség a kínai oltóanyag harmadik dózisának felvételére” – nyilatkozta a Magyar Nemzetnek Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora.

Szavai szerint a Semmelweis Egyetemen nem találtak olyan személyt, aki kínai vakcinát kapott, és ne lett volna két dózis után pozitív, a tüskefehérjével ellenes antitestje,

minden esetben kimutatható ellenanyagról lehetett beszélni.

Merkely azt is mondta, tapasztalatai szerint minden oltás sokkal erősebb immunválaszt generál, mint a megbetegedés, ez a kínai vakcinára is igaz.

A rektor elmondta, jelenleg hat különböző vakcinával oltanak hazánkban, az oltóanyagok teljesen más technológiával készülnek. A Sinopharm teljes elölt vírust tartalmaz, a vírus fehérjének teljes spektrumában véd. Ez Merkely szerint azt jelenti, hogy a különböző vírusvariánsok ellen a Sinopharm képes megadni a legszélesebb immunitást.

Kapcsolódó friss hírek

Elképesztő pénzért kelt el Magyar Péter „női” napszemüvege

Aláírásgyűjtő aktivistákat vertek meg Budapesten

Busz és villamos karambolozott Budapesten

Orbán Viktor a kolostorkájában fogadta Irakli Kobakhidzét

Rémhír terjed a TikTokon a betétek befagyasztásáról, az MNB feljelentést tesz

Kezd belegabalyodni a kormány, hogy a „csak ránk ható háború” vagy a kereskedők miatt drága az üzemanyag