Baleset

Súlyos baleset történt az M2-es autóúton

Baleset

Holtan találtak egy négygyermekes nyíregyházi családanyát

Baleset

Nagy baleset Budapesten, több busz is késik

Tornádóval, teniszlabda-méretű jéggel érkezett a vihar pénteken, ma is lecsaphatnak a zivatarok

Tornádóval, teniszlabda-méretű jéggel érkezett a vihar pénteken, ma is lecsaphatnak a zivatarok

Heves zivatarokkal érkezett egy hidegfront péntek este, a meteorológiai szolgálat több megye járásaira a piros (harmadfokú) riasztást is kiadta néhány órára. Többfelé pusztított jégeső, nem ritkán diónyi, mandarin méretű szemekkel, de Baranyában teniszlabdányi jég is hullott.

Hatalmas jégeső Pécs nyugati felében péntek délutánFotók: Meteo Mecsekhttps://roviden.hu/2021/06/25/kiadtak-a-riasztast-100-120-km-oras-szellel-erkezik-a-vihar

Posted by Röviden on Friday, June 25, 2021

Kalocsánál tornádót is láttak, szerencsére károkról nem érkezett jelentés.

A vihar délen és a Balaton környékén okozott komoly károkat, a Katasztrófavédelem közleménye szerint villanyvezetékekre, épületekre, utakra dőlt fák, villámcsapástól kidőlt kémények, kilyukadt tetők jelzik a vihar útját,

  • Ságváron, a Sport utcában tarolt a vihar, több helyen fák dőltek ki, villanyvezetékre, az útra és háztetőkre. A város Újtelep és Jókai utcai részén számos helyről kérték a tűzoltók segítségét az útra dőlt fák, leszakadt villanyvezetékek miatt.
  • Ságvár és Siófok között több helyen fák dőltek a 65-ös főútra, és hasonló akadályok voltak a Ságvárt és Ádándot összekötő úton is.
  • Makónál a 43-as főúton akadtak gondok az útra dőlt fákkal, a 7-es főúton, Balatonkeresztúrnál is emiatt kérték a tűzoltók segítségét, míg Keszthelyen kandeláber dőlt ki a viharban a Gagarin utcában.
  • Csombárdon a jég verte el egy Kossuth utcai ház tetejét, Bábonyban nagyfeszültségű vezetéket döntött ki a vihar a Dózsa György utcában.
  • Szentgotthárdon a posta tűzjelzője riasztott be a hatalmas esőzés utáni beázáskor, Balatonfenyvesen pedig két fa dőlt ki egy gyermektáborban, szerencsére sérülés nem lett az esetből.
  • Hetesen, a Vikár Béla utcában a jég rongálta meg a tetőt, Fonón, a Petőfi utcában pedig egy melléképületre dőlt egy fa.
  • Siójuton a felhőszakadásban harminc centi magasan állt a víz egy Kossuth utcai házban.
  • Nagykanizsán, a Berzsenyi Dániel utcában két fa is villanyoszlopra dőlt, a sávolyi vasútállomás közelében pedig villámcsapástól gyulladt meg az erdő.
  • Madarason egy házba csapott a villám, de szerencsére nem okozott nagyobb kárt.

Keleten ma is lecsaphat a vihar

Szombaton főként az ország északkeleti, keleti felén-harmadán valószínű zápor, zivatar, amelyet felhőszakadás, jégeső és viharos széllökés is kísérhet – jelezte az Országos Meteorológiai Szolgálat. A legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 30 fok között várható. Késő estére 19 és 24 fok közé hűl le a levegő.

Zivatar miatt az ország keleti felére és Vas megyére adtak ki elsőfokú figyelmeztetést.

Felhőszakadásra (rövid idő alatt 25-30 mm-t meghaladó csapadékra) Heves, Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok és Békés megyében kell készülni, szintén elsőfokú figyelmeztetés van érvényben.

Kapcsolódó friss hírek

110 ezerhez közelít a külföldön dolgozó magyarok száma

Nagy baleset az M7-es autópályán, Balatonvilágosnál

Holttestet találtak az utcán Szentesen

Elképesztő pénzért kelt el Magyar Péter „női” napszemüvege

Aláírásgyűjtő aktivistákat vertek meg Budapesten

Busz és villamos karambolozott Budapesten