Belföld

Súlyos dolgokat állít Dúró Dóráról és Kocsis Mátéról Magyar Péter

Baleset

Nagy baleset Budapesten, több busz is késik

Baleset

Halálos tragédia Budapesten

Újabb könnyítéseket jelentettek be, megszűnik a járványügyi korlátozások nagy része

Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda sajtótermében 2021. június 24-én.
Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda sajtótermében 2021. június 24-én. Fotó: MTI/Balogh Zoltán

5,5 millió koronavírus ellen beoltott ember elérése esetén megszűnik a kötelező maszkhasználat – jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön a Kormányinfón.

Elmondta, főszabályként belső terekben sem lesz szükség maszkot viselni és 5,5 millió beoltott esetén védettségi igazolvány sem kell a szállodákban, éttermekben, fürdőkben és a strandokra.

Az egészségügy területén viszont megmarad a maszkhasználat, a tömegrendezvényeken pedig továbbra is szükség lesz a védettségi igazolványra.

Gulyás Gergely szerint ma egyébként elérjük az 5 millió 450 ezer beoltottat, innentől kezdve minden azon múlik, hogy hányan veszik fel még az oltást és mikor kapják meg az első dózist valamely oltóanyagból.

És a legfontosabb: a tűzijáték

Gulyás arról is beszélt, hogy a kormány azt tervezi: megtartják az augusztus 20-i ünnepeségeket és a tűzijátékot. Kérdésre közölte: remélhetőleg lesz ok és lehetőség ünnepelni, mert a jelenleg ismert legfrissebb adatok szerint nincs olyan variánsa a koronavírusnak, amely ellen az oltás ne biztosítana magas szintű védelmet. Az 5,5 millió beoltottra vonatkozó cél pedig néhány napon belül elérhető – tette hozzá.

A miniszter szerint jelenleg úgy tűnik, biztonságosan meg lehet rendezni az augusztus 20-i ünnepségeket és a tűzijátékot.