Életmód

Megszűnik egy kedvelt tévécsatorna Magyarországon

Bűnügy

Lelőttek egy férfit Komádiban

Gazdaság

Súlyos benzindrágulás jön pénteken, de a dízelesek örülhetnek

Bemászott egy VII. kerületi lakásba, megerőszakolt egy alvó nőt, most emeltek vádat ellene

Bemászott egy VII. kerületi lakásba, megerőszakolt egy alvó nőt, most emeltek vádat ellene

Az ügyészség letöltendő börtönt indítványoz az ellen a férfi ellen, aki bemászott egy VII. kerületi lakás nyitott ablakán, és megerőszakolta az ott alvó nőt még 2019 őszén.

A Fővárosi Főügyészség szerdán azt írta, a svéd állampolgárságú sértett két barátnőjével együtt pár napos budapesti tartózkodásuk ideje alatt a VII. kerületben bérelt lakást, amikor egyik este szórakozni mentek. A sértett hamarabb ért haza, mint a barátnői. A 39 éves férfi a hajnali órákban bemászott a lakás résnyire nyitva hagyott ablakán. A lakásban egyedül tartózkodó sértett ekkor – ittas állapota miatt – mélyen aludt.

A vádlott az alvó, védekezésre képtelen sértettről lehúzta a ruháját és megerőszakolta. A sértett közben felébredt, védekezni kezdett, a lábával eltolta a férfit, aki erre az ablakon keresztül elhagyta a lakást.

A Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség a jelenleg is letartóztatásban lévő 39 éves férfit szexuális erőszak bűntettével vádolja és vele szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozta a vádiratban.