Orbán még Jankovics Marcell temetésén is arról beszélt, kivel kell harcolni

Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mond Jankovics Marcell temetésén a Farkasréti temetőben 2021. június 22-én. A Kossuth- és Balázs Béla-díjas, a Magyar Köztársasági Érdemrend középkeresztjével kitüntetett rajzfilmrendező, grafikus, könyvillusztrátor, művelődéstörténész, a nemzet művésze, a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) tiszteletbeli elnöke május 29-én, életének 80. évében hunyt el.
Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mond Jankovics Marcell temetésén a Farkasréti temetőben 2021. június 22-én. A Kossuth- és Balázs Béla-díjas, a Magyar Köztársasági Érdemrend középkeresztjével kitüntetett rajzfilmrendező, grafikus, könyvillusztrátor, művelődéstörténész, a nemzet művésze, a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) tiszteletbeli elnöke május 29-én, életének 80. évében hunyt el. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Jankovics Marcell küldetése az volt, hogy megmutassa, miért harcolunk – ízléstelenkedett szokásos háborús retorikájával Orbán Viktor a május végén elhunyt Kossuth- és Balázs Béla-díjas rajzfilmrendező, a nemzet művésze temetésén kedden Budapesten.

Isten Veled, drága Marcell!

Posted by Orbán Viktor on Tuesday, June 22, 2021

A Farkasréti temetőben tartott búcsúztatáson a kormányfő pszichopatákat idéző eszmefuttatásában úgy fogalmazott: „amikor eljött a mi időnk”, hosszú évekig értetlenkedett és várta, hogy Jankovics Marcell visszavágjon azoknak, akik korábban kiszorították és félrelökték. Elégedetlenkedett és sürgette, hogy mire vár még, és évek kellettek, hogy megértse, hiába vár, mert Jankovics Marcellnek más küldetése volt – magyarázta a bosszúszomjas kormányfő.

Orbán végül arra jutott: Jankovics küldetése abban állt, hogy megmutassa, miért harcolunk, mit kell megvédenünk, hogy a harc „ne keményítse meg végzetesen a szívünket”, és a legdurvább csatákban is emberek maradhassunk. Megmutatta, hogy nem a legyőzendő ellenfél számít, hanem azok, akikért és amiért valóban harcolunk; figyelmeztetett, hogy hiába aratjuk sorban a győzelmeket, ha nem vigyázunk, a kultúránk örökre eltűnik.

Kapcsolódó hírek