Bűnügy

3-as terrorfokozat van érvényben Magyarország területén

Belföld

Orbán Viktor tombol a Facebookon, elege van mindenből

Bulvár

Magyar Péter elárverezi a „női” napszemüvegét, elképesztő összegnél tart a licit

Vörös kód lépett életbe a hőség miatt, felhőszakadásokra is figyelmeztetnek

Vörös kód lépett életbe a hőség miatt, felhőszakadásokra is figyelmeztetnek
Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Hétfő reggel 8 órától országosan életbe lépett a vörös kód, mert az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a következő napokban a napi középhőmérséklet meghaladja a 27 Celsius-fokot

– jelentette be Fülöp Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért felelős államtitkára hétfőn Budapesten, sajtótájékoztatón. A riasztás az előrejelzések alapján csütörtök reggel 8 óráig lesz érvényben.

 

A speciális eljárásrend alatt az élet védelme az első, ezért – bár a hajléktalanok elhelyezése elsődlegesen a hajléktalanellátást nyújtó intézmények feladata – a szociális szektorban a diszpécser jelzése alapján minden intézménynek fogadnia kell a hajléktalanokat attól függetlenül, hogy kiknek nyújtanak szolgáltatást – közölte az államtitkár.

Az államtitkár elmondta, a vörös kód célja az is, hogy felhívja a társadalom figyelmét a speciális helyzetre. Fülöp Attila mindenkit arra kér, ha bajba jutott embert lát, hívja a regionális diszpécserszolgálatot, amely a jelzések alapján azonnal tud intézkedni.

Felhőszakadások, zivatarok is lehetnek hétfőn, kedden 38 fokra készülhetünk

Az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztetése szerint három megyét leszámítva mindenhol kipattanhat egy-egy zivatar hétfőn, a keleti országrészben felhőszakadásra is van kilátás. A forróság miatt az ország egész területén első- és másodfokú figyelmeztetés él, 33-37 fokot mutathat a hőmérő.

Kedden még melegebb várható, 33-38 fokig emelkedhet a hőmérséklet, emiatt Baranya, Tolna és Bács-Kiskun megyékre harmadfokú figyelmeztetést adtak ki.

Szerdára és csütörtökre már a fél országra harmadfokú veszélyjelzést adtak ki, helyenként közelebb lesz a 40 fok, mint a 30.

voros-figyelmeztetes

Forrás: met.hu

Kapcsolódó friss hírek

„Éppen kúrják Szájer Józsit, kértek matricát?” – A fideszesek hallani sem akarnak már az Alaptörvény atyjáról

Döbbenetes támogatottságot mértek Magyar Péter pártjának, látványosan hanyatlik a Fidesz

Jelentős felmelegedés érkezik, ekkor tér vissza a nyárias idő

Holtan találtak egy négygyermekes nyíregyházi családanyát

Riasztották a katasztrófavédelmet, több száz dolgozót menekítettek az SK komáromi akkugyárából

Nyomoz a rendőrség a reggel, egy budapesti iskolában történtek miatt