Szijjártó a telt házas meccseinkkel henceg az aggódó Nyugatnak

Szijjártó a telt házas meccseinkkel henceg az aggódó Nyugatnak
Fotó: Facebook/Szijjártó Péter

A világraszóló, franciák ellen elért 1-1-es siker után egyes aggódó hangokra reagált Facebook-oldalán a keleti nyitásért rajongó külgazdasági és külügyminiszter.

Szijjártó Péter elsősorban Angela Merkelnek címezhette válaszát, aki aggodalmát fejezte ki egyes telt házas meccsek miatt. Márpedig telt ház csak Magyarországon lehetséges az Eb alatt, hiszen mi már régesrég „legyőztük” a járványt.

A héten több nyugat-európai médium (és politikus) is aggodalmának adott hangot amiatt, hogy “egyes helyeken” teltházas stadionokban játsszák az EB-meccseket.

Köszönjük szépen, értünk, vagyis az “egyes helyek”-ért nem kell aggódni. Gyorsabban kellett volna oltani és akkor máshol is lehetne ilyen hangulat.

Hajrá, magyarok!

– arcoskodott Szijjártó.

A héten több nyugat-európai médium (és politikus) is aggodalmának adott hangot amiatt, hogy “egyes helyeken” teltházas…

Posted by Szijjártó Péter on Saturday, June 19, 2021

A meccseken tomboló tömegből tényleg baj lehet, ezen a véleményen van Rusvai Miklós virológus is, aki a Blikknek azt nyilatkozta, aggódik, és virológiai-immunológiai szempontból rendkívül érdekes kísérletnek tartja a keddi meccset, melynek nagyon kíváncsi az eredményére, érdeklődéssel várja a jövő heti és későbbi szennyvízadatokat is. Egyébként reméli, hogy ez nem okoz majd megtorpanást vagy újabb emelkedést a járványtani adatok jelenleg kedvező alakulásában.

Kapcsolódó hírek