Belföld

Orbán a Facebookon hajrá magyarokozik, miközben Budapesten a lemondásáért tüntetnek

Bulvár

Magyar Péter reagált Varga Judit súlyos vádjaira

Baleset

Súlyos baleset az Esztergom Rallyn: nézők közé csapódott egy autó, legalább 4-en meghaltak, sok a sérült

Orbán: nekünk kell megjavítani Európát

Szilágyi SzabolcsSzilágyi Szabolcs
Orbán: nekünk kell megjavítani Európát
Fotó: Facebook/Orbán Viktor

Az Európai Uniónak ma újra a magunkfajta szabadságharcosokra van szüksége – jelentette ki a miniszterelnök A magyar függetlenség napja című szombati konferencián Budapesten.

Orbán Viktor arról beszélt: ma van a magyar szabadság napja, harminc éve, hogy a hidegháborút megnyertük, és bebizonyosodott: a szocialista tábort összetartó egyetlen eszközt, a hadsereget és az erőszakot már nincs erejük bevetni a szovjeteknek. A közép-európai népek megnyerték a hidegháború utolsó csatáját – tette hozzá.

Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mond A magyar függetlenség napja című konferencián a Pesti Vigadóban 2021. június 19-én.


Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mond A magyar függetlenség napja című konferencián a Pesti Vigadóban 2021. június 19-én.
Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Szerinte akkor „a szabadság nem beköszöntött, hanem kivívtuk, a kommunizmus nem megdőlt, hanem megdöntöttük, a berlini fal nem leomlott, hanem ledöntöttük, a szovjetek nem kimentek, hanem kiszorítottuk őket”.

A miniszterelnök úgy fogalmazott, „ma is ugyanazok vagyunk, akik voltunk, Európa utolsó, máig élő szabadságharcosai”, és Európa története nem megváltozott, hanem mi változtattuk meg.

30 éve szabadon 🇭🇺🇭🇺🇭🇺

30 éve szabadon 🇭🇺🇭🇺🇭🇺

Posted by Orbán Viktor on Saturday, June 19, 2021

Orbán Viktor szerint most sem magától javul meg, alakul át Európa, hanem nekünk kell megjavítani, átalakítani és visszavezetni a helyes, egykor sikeres ösvényre.

Dörömbölnek a migránsok

A következő évtized a veszélyes kihívások, a népvándorlások, a migráció, a járványok és pandémia korszaka lesz, ebben a veszélyes korszakban kell biztonságot teremteni és sikeresnek lenni a világgazdaságban

– jelentette ki a miniszterelnök.

Orbán Viktor azt hangsúlyozta, hogy a siker előfeltétele az európai demokrácia helyreállítása. A tagállamok nemzeti és alkotmányos identitásának védelme érdekében ezért új intézményt kell létrehozni, a tagállamok alkotmánybíróságainak bevonásával – mondta.

A kormányfő kijelentette azt is: az Európai Parlament zsákutcának bizonyult az európai demokrácia szempontjából, ezért jelentősen növelni kell a nemzeti parlamentek szerepét. Azt javasolta: az Európai Parlamentbe a nemzeti törvényhozások küldjenek képviselőket, az Európa Tanács parlamenti közgyűlésének mintájára. A nemzeti parlamenteknek ezen felül jogot kell adni az unió jogalkotási folyamatának megállítására, ha úgy tapasztalják, hogy az nemzeti hatásköröket sért, vagyis be kell vezetni a „piros lapos” eljárást – közölte.

Brüsszel gonosz

A miniszterelnök értékelése szerint

a nemzetek Európája helyett európai szuperállamot építenek Brüsszelben, ezért ma a nemzeti alapon álló demokraták állnak szemben a birodalomépítőkkel, akik valójában a demokrácia ellenfelei is.

Orbán Viktor szerint „robogunk” egy birodalmi jellegű Európai Unió felé, a nemzetek Európája helyett egy olyan európai szuperállamot építenek Brüsszelben, amelyre senki sem adott felhatalmazást.

Úgy véli, európai démosz nincs, csak nemzetek vannak, démosz nélkül pedig nem lehet demokráciát építeni. Ezért – folytatta – a brüsszeli birodalom építése szükségszerűen vezet a demokrácia hiányához. „Amit mi szeretnénk, az valami egészen más. Mi a demokráciák demokráciáját akarjuk, amelynek alapját az európai nemzetek adják. Ne féljünk kimondani, mi nemzeti alapon álló demokraták állunk szemben a birodalomépítőkkel, akik valójában a demokrácia ellenfelei is” – fogalmazott.

A kormányfő azt is a leszögezte: közös gazdasági siker nélkül az unió szét fog esni. „Ezért nekünk, akik az Európai Unió hívei vagyunk, olyan politikát szabad csak támogatni, amely kizárólag a közös gazdasági sikerre összpontosít” – mondta.

Orbán Viktor után a Facebook is elkezdett leszámolni a valódi hírekkel.

Tavaly október óta hiába posztoljuk a cikkeinket a közösségi oldalra, a felhasználók mindössze néhány százalékának mutatja meg az algoritmus.

Oszd meg te is ezt a hírt, küldd tovább ismerőseidnek, hogy ne csak a hatalmaskodók hangja hallatsszon:

Ez is érdekelhet

Orbán Viktor bejelentette, hogy dolgozik a kormány

Orbán a Facebookon hajrá magyarokozik, miközben Budapesten a lemondásáért tüntetnek

Kínos kérdésekre várja a választ Orbán Viktortól Magyar Péter

Mi történt? Bencsik Andrásék durván beleszálltak az ajnározott Petőfi-filmbe: „minden vonatkozásban rossz lett”

Gulyás Gergelynek ún. gerincműtéte volt

Megszólalt Magyar Péter: nem hátrál, aljas eszköz