Gazdaság

Súlyos benzindrágulás jön pénteken, de a dízelesek örülhetnek

Belföld

Orbán Viktor tombol a Facebookon, elege van mindenből

Bulvár

Büdös bunkó: Kern András megint a járdára parkolt a szarjával

Orbán: mindenki megkönnyebbült, én vagyok az egyetlen kivétel

Értünk szorong ebben a pillanatban is.

Orbán Viktor kormányfő interjút ad a Jó reggelt, Magyarország! című műsorban a Kossuth rádió stúdiójában 2021. május 21-én.
Orbán Viktor kormányfő interjút ad a Jó reggelt, Magyarország! című műsorban a Kossuth rádió stúdiójában 2021. május 21-én. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

A vírussal szemben egyedül az oltás jelent védelmet, aki beoltatja magát védett, aki nem, potenciális beteg – magyarázta Orbán Viktor a szokásos péntek reggeli propaganda-interjújában.

A kormányfő a lakosság-arányosan kiugró, 30 ezer halálos áldozatra ezúttal sem pazarolt szót, ehelyett azzal büszkélkedett, hogy Magyarországnak az oltások tekintetében másfél, két hónapnyi előnye van az Európai Unió összes többi országával szemben, „mert hamarabb szereztünk vakcinát, és gyorsabban oltottunk”. Hozzátette: az élet újraindításában is az elsők között vagyunk.

Orbán azonban nagyon aggasztja, hogy van hárommillió ember, aki nem oltatta be magát.

„Mindenki megkönnyebbült, én vagyok az egyetlen kivétel – hiszen még mindig van több mint hárommillió ember, aki nem oltatta be magát. Ha a közvetlen veszély enyhül, a magyar azt gondolja, hogy túl van rajta. Nem így van. Bár kevesebb a fertőzött és halott, a kórházakon nincs nyomás, de a vírus itt van és itt lesz. Az a hárommillió ember potenciálisan fertőzésre váró ember, akit a vírus megtalál. Ne üljünk fel a szép nyári hangulatra, aki nem kapott még oltást, jelentkezzen”

– figyelmeztetett a miniszterelnök, hozzátéve: béküljünk meg azzal a gondolattal, hogy a vírussal szemben egyedül az oltás véd.