Belföld

Rejtélyes kijelentést tett Gulyás Gergely, amikor Magyar Péterről faggatták

Baleset

Milliárdos exdiplomata csapódott a földnek Besenyei Péter korábbi repülőjével

Közlekedés

Rendet tesz a MÁV: nem lehet csak úgy csoportosan felszállni a vonatokra

Kocsis: „igény lenne egy Gyurcsány Ferencet megfékező operatív törzs létrehozására”

Sokkal veszélyesebb világ jön, a járványok és a népvándorlások kora, plusz Gyurcsány.

Kocsis Máté, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője az őszi ülésszak végén tartott sajtótájékoztatójukon a Képviselői Irodaházban 2020. december 16-án.
Kocsis Máté, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője az őszi ülésszak végén tartott sajtótájékoztatójukon a Képviselői Irodaházban 2020. december 16-án. Fotó: MTI/Kovács Attila

A hitelmoratórium fenntartását kérte a kormánytól (vagyis saját maguktól) a Fidesz országgyűlési képviselőcsoportja a frakció kihelyezett ülésén – közölte Kocsis Máté frakcióvezető csütörtökön sajtótájékoztatón, Debrecenben, ahol második napja hergelik egymást gyurcsányozással az Orbán-szekta vezéreszei.

A politikus azt mondta, a rászorulók esetében semmiképpen nem kellene feloldani a moratóriumot, de ez olyan fontos kérdés, amelyet szerepeltetni kell a nemzeti konzultációs kérdőíven is.

30 ezer halott = sikeres védekezés

Kocsis Máté jelezte: szerda este meghallgatták Orbán Viktor miniszterelnök politikai tájékoztatóját, illetve Kásler Miklós és Pintér Sándor miniszterek beszámolóját a sikeres koronavírus-járvány elleni védekezésről. Novák Katalin miniszter a társadalmi élet, Szijjártó Péter miniszter a gazdaság újranyitásának kérdéseit elemezte.

Utóbbi kapcsán Kocsis Máté, a Fidesz és Simicskó István, a kereszténydemokraták képviselőcsoportjának vezetője azt mondta, a Fidesz-KDNP-frakciószövetség szerint reális célkitűzés az 5,5 százalékos gazdasági növekedés elérése, de meg kell érte dolgozni.

Kocsis Máté szerint a jelentős gazdasági növekedés esetén csökkenteni lehet a munkát terhelő adókat ami bérnövekedéshez vezet, 200 ezer forint lehet a minimálbér és 260 ezer a diplomás minimálbér, nyugdíjprémiumot fizetnek, februárban folytatják a 13. havi nyugdíj visszaépítését, a családi adójóváírás keretében visszaadják a 2021-ben befizetett személyi jövedelemadót, eltörlik a fiatalok adóját és hat havi fegyverpénzt fizetnek ki a rendészeti dolgozóknak.

Jön az újabb nemzeti agymosás

Szó volt a frakcióülésen arról is, hogy az újranyitás során „egyetértési pontokat kell találni magunkkal”, erről, a járvány utáni életről szól majd a nemzeti konzultáció – hangsúlyozta. Hozzátette: nehéz időszak,

sokkal veszélyesebb világ jön, a járványok és a népvándorlások kora következik, egyre élesebb verseny lesz a beruházásokért, a munkahelyekért!

A magyarokat minden létező gazdasági eszközzel meg kell erősíteni: ha erős az ország, erősödik az emberek pénzügyi helyzete, ellenállóbbak tudnak lenni a kihívásokkal szemben – magyarázta.

Gyurcsány, a potenciális veszély

Ugyanakkor a járvány, a népvándorlás és a gazdasági kihívások mellett Magyarországon az is veszély, ha a múlt tér vissza – fordult rá a LÉNYEGRE Kocsis Máté. A frakcióvezető szerint ugyanis „Gyurcsány Ferenc potenciális veszélyt jelent, ha visszatér a hatalomba”.

A Fidesz csivavája arról is beszélt, a politikai ellenfeleiket tömörítő csapatot Gyurcsány vezeti, a többiek, köztük „a főpolgármester, aki minden küszöbben orra bukik”, csak epizódszereplők. Gyurcsány osztja a lapokat, a választás pedig arról fog szólni, hogy „(…) a véres, erőszakos, megszorító politika visszatér-e” – fogalmazott Kocsis Máté.

„Meglepő, hogy egy pedofil-ellenes törvényt brutális támadás ér” – értetlenkedett kérdésre válaszolva a homofób módosítókra ügyet sem vetve Kocsis Máté. A gyermekek védelme közös európai érték, a törvény pedig a pedofília elleni szigorú fellépésről, a gyermekek védelméről szól – cinikuskodott.

Újabb kérdésre válaszolva élesen bírálta Gyurcsány Ferencet, akit „gazdasági és társadalmi értelemben” is bűnözőnek nevezett, aki „retorikájával polgárháború irányába tereli” a magyar viszonyokat, és – mint hozzátette –

„sokaknak lenne igénye egy Gyurcsány Ferencet megfékező operatív törzs létrehozására”.

Vadai Ágnes DK-s képviselőnek a javaslatát, hogy a gyerekfogdosó papok esetében a gyónási titok feloldható legyen, „nettó egyházellenes provokációnak” nevezte a Fidesz frakcióvezetője ugyancsak kérdésre válaszolva. Szerinte a történelemben ilyet „csak Hitler és Vadai kezdeményezett”.

Kérdésre válaszolva Kocsis Máté röviden kitért a kommunista Fudan egyetem ügyére, azzal kábítva, hogy majd 2022 végén, a tervek bemutatása után lehet népszavazás a kérdésben, illetve a magyar határzárra, amit szerinte „sokáig fenn kell tartani”, hasonlóra pedig az Európai Uniónak is fel kell készülnie.

Győzike elfoglalta Brüsszelt, az Európai Parlamentből jelentkezett be Orbán Viktor talpnyalója

A Fidesz kommunikációs igazgatója szerint jogos kirúgni valakit a véleményéért

A Pedofidesz új kommunikációs igazgatója szerint „erős közösségként” készülnek a közelgő választásra

Magyar Péter bejelentette az EP-választási jelöltjeit

Orbán Viktor tombol a Facebookon, elege van mindenből

Menczer Tamás úgy tudja, egész Brüsszel Orbán Viktor elhallgattatásán dolgozik